Šobrīd Daugavpilī

Šovakar Daugavpilī uzstāsies ASV Jūras spēku rokgrupa “Flagship” Kultūras ziņas

314
Šovakar Daugavpilī uzstāsies ASV Jūras spēku rokgrupa “Flagship”

Šovakar, 16. novembrī, plkst. 18.00 Vienības nama koncertzālē koncertu sniegs Amerikas Savienoto Valstu Jūras spēku Eiropā un Āfrikā orķestra (U.S. Naval Forces Europe and Africa Band) rokgrupa “Flagship”.

No 15. līdz 18. novembrim, sveicot Latvijas iedzīvotājus Latvijas Republikas proklamēšanas 104. gadadienā, kā arī turpinot atzīmēt Latvijas un ASV diplomātiskās sadarbības simtgadi, Latvijā viesojas ASV Jūras spēku Eiropā un Āfrikā orķestra rokgrupa “Flagship”. Koncerttūres ietvaros rokgrupa sniegs bezmaksas koncertus Jaunolainē, Daugavpilī un Rīgā, savukārt Līgatnē koncertā piedalīsies arī Latvijas Jūras spēku orķestra rokgrupa “Vairogs”.

ASV Jūras spēku Eiropā un Āfrikā orķestra rokgrupa “Flagship” ir populārās mūzikas grupa, kas izvietota Neapolē, Itālijā. Rokgrupa nodrošina atraktīvus un dinamiskus priekšnesumus dažāda vecuma publikai koncertos un starptautiskos pasākumos gan Eiropā, gan Āfrikā. Repertuārā iekļautas gan pagājušā gadsimta četrdesmito gadu populārākās dziesmas, gan mūsdienīgas rokenrola, hip-hopa un ritmblūza kompozīcijas. Šai koncerttūrei rokgrupas mūziķi ir sagatavojuši arī īpaši Latvijas publikai veltītus muzikālus pārsteigumus.

“Ikvienam orķestra mūziķim starptautiskā sadarbība ir nozīmīgs veids savas profesionālās meistarības pilnveidošanai. ASV ir ilgstoši mūsu sabiedrotie ne tikai militārā, bet arī muzikālā jomā, tādēļ ir ļoti svarīgi šo sadarbību uzturēt un dalīties pieredzē. Šo sadarbību ietvaros mums ir bijusi arī iespēja dalīties ar savām vērtībām un kultūras bagātību, kā arī no kolēģiem iemācīties daudz ko jaunu. ASV Jūras spēku mūziķu koncerti Latvijā būs lielisks apliecinājums mūsu sadarbības turpinājumam,” uzsver Nacionālo bruņoto spēku galvenais diriģents kapteinis Andis Karelis.

Koncerti tiek rīkoti, sadarbojoties Latvijas Nacionālo bruņoto spēku orķestru vadībai, ASV Jūras spēkiem, ASV vēstniecībai Latvijā, Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādei “Vienības nams” un citām Latvijas pašvaldību koncertu norises vietām.

Ielūgumi: Vienības nama koncertzāles kasē darba dienās plkst. 16.30 – 18.30.

 

Vienības nama pasākumu laikā notiek filmēšana un fotografēšana.

Informācija: www.vienibasnams.lv, tālr. 65427552