Šobrīd Daugavpilī

Poļu kultūras centrs aktīvi iesaistās pilsētas kultūras dzīvē Kultūras ziņas

446
Poļu kultūras centrs aktīvi iesaistās pilsētas kultūras dzīvē

Oktobra sākumā Daugavpils poļi un pilsētas iedzīvotāji baudīja divus dažādu žanru koncertus. 3.oktobrī projekta "Latvijas skolas soma" ietvaros Poļu namā notika latgaliešu grupas "Dabasu Durovys" koncerts, kuru apmeklēja 10.-12.klašu skolēni. Grupa “Dabasu Durovys” (latv.: “Debesu durvis”) ir 2006. gada sākumā Daugavpilī izveidota Latvijas rokgrupa. Tā bija viena no pirmajām un nedaudzajām grupām, kas sāka dziedāt rokmūziku latgaliešu valodā. Koncerta laikā grupas līderis Arnis Slobožaņins pastāstīja par mūzikas grupas dibināšanu, īsi aprakstīja dziesmu saturu un mudināja jauniešus būt aktīviem.

Tajā pašā dienā vakarā Jēzus Sirds Romas katoļu baznīcā notika polijas kora “CAPPELLA CORALE VARSAVIANA” koncerts. Koris tika dibināts  2007. gadā pēc diriģenta Romāna Revakoviča iniciatīvas. Ansamblis pulcē dažādu laikmetu un vēsturisko periodu kora mūzikas mīļotājus. Tās dalībnieki  ir profesionāli mūziķi - absolventi un dažādu Polijas mūzikas universitāšu fakultāšu studenti.

Koncerta programma sastāvēja no dažādu laikmetu un stilu poļu garīgās a cappella mūzikas kompozīciju spektra. Pasākuma gaitā visiem klātesošajiem bija iespēja noklausīties Vaclava no Šamouliem, Mikolaja Gomulkas, Gžegoža Gervazija Gorčicka, Feliksa Novovejska, Juliuša Lucuka, Henrika Mikolaja Gurecka, Bartoša Kovaļska un Vidmanta Bartuļa skaņdarbus. Skatītāji sveica izpildītājus ar skaļām ovācijām. It īpaši patīkami bija dzirdēt dziesmas “Pūt, vējiņi” apdari latviešu valodā kora no Varšavas izpildījumā.