Šobrīd Daugavpilī

Poļu kultūras centrs aicina uz jaunās izstādes atklāšanu Kultūras ziņas

668
Poļu kultūras centrs aicina uz jaunās izstādes atklāšanu

12. maijā Daugavpils Poļu kultūras centrā (Varšavas iela 30) notiks Alinas Petkunes un Rimmas Iļjinas kopizstādes "Gleznas, kas rodas pašas no sevis" atklāšana. Tā sāksies pl. 16.00 Poļu nama galerijā.

Mākslas baudītāji varēs ne tikai satikt abas mākslinieces, bet arī iepazīties ar viņu darbiem un uzzināt vairāk par to tapšanu.

Rimma Iļjina dzimusi 1952.gada 12.februārī Pērnavā (Igaunijā). 1986.gadā neklātienē absolvēja Maskavas Tautas mākslas universitāti. Kopš 1977.gada dzīvo un strādā Daugavpilī, ir Daugavpils reģiona mākslinieku asociācijas biedre. Mākslinieces darbi atrodami privātkolekcijās Latvijā, Igaunijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Krievijā. R. Iļjina ir vairāku starptautisko izstāžu-konkursu dalībniece un godalgoto vietu ieguvēja.

Alina Petkune ir dzimusi un augusi Daugavpilī. Profesionālā izglītība vides mākslinieka specialitātē iegūta Daugavpils mākslas koledžā “Saules skola”. Studijas turpinājusi Daugavpils Universitātē, kur pēc iegūtā bakalaura grāda dizaina specialitātē absolvētas arī maģistra programmas mākslā un pedagoģijā. Papildu kursos prasmes pilnveidojusi trikotāžas un modes dizainā. Kopš 1999. gada A. Petkune ir Daugavpils reģiona mākslinieku asociācijas biedre. Mākslinieces darbi eksponēti vairāk nekā divdesmit personālizstādēs un teju simts grupu izstādēs, kā arī vairākos starptautiskos plenēros. Mākslinieces darbi atrodami privātkolekcijās Austrumeiropā un Rietumeiropā.

Izstāde "Gleznas, kas rodas pašas no sevis" skatāma līdz 9.jūnijam. Ieeja izstādes atklāšanā bez maksas.