Šobrīd Daugavpilī

Poļu kultūras centrs aicina apmeklēt N. Krjukovas izstādi "Krāsaini sapņi melnbaltajā naktī" Kultūras ziņas

862
Poļu kultūras centrs aicina apmeklēt N. Krjukovas izstādi

7. oktobrī Poļu kultūras centrā notika Nataļjas Krjukovas mākslas izstādes "Krāsaini sapņi melnbaltajā naktī" atklāšanas pasākums. Tajā piedalījās gan Daugavpils iedzīvotāji, gan viesi no citām Latvijas pilsētām.

Ekspozīciju veido pēdējo gadu laikā tapušas gleznas. Ievērojot hronoloģiju, var redzēt, kā mainījās mākslinieces pasaules uzskats, viņas iekšējā pasaule. Nataļjas daiļradē var ieraudzīt pāreju no reālisma uz jauno virzienu - sirreālismu.

Par savu jauno izstādi autore stāsta: "Savos plenēra darbos es periodiski atgriezos pie dabas, ainavām, ziediem, bet studijas darbos tagad parādās fantāzijas elementi. Tāpat kā sapņi dažreiz ir dīvaini, jaukti un no pirmā acu skatiena pilnīgi nesaprotami, bet galu galā tiem ir dziļa nozīme".

Nataļja Krjukova ir talantīga Latvijas māksliniece no Alūksnes, viņa strādā dažādās tehnikās un spēj pārsteigt skatītājus ar savu radošumu un fantāzijas bagātību. Nataļja Krjukova darbojas “Daugavpils reģiona mākslinieku asociācijā”, mākslinieku biedrībā “Sarkanais akmens” un ir apvienības “DENSA” locekle. Kopš 2015. gada viņa piedalās grupu izstādēs, kā arī aktīvi rīko personālizstādes un piedalās gan ārzemju, gan pašmāju plenēros.

Nataļjas Krjukovas izstādi "Krāsaini sapņi melnbaltajā naktī" Poļu kultūras centrā (Varšavas iela 30) var aplūkot līdz š.g. 8.novembrim.

* Projektu finansē Polijas Republikas Ministru padomes priekšsēdētāja kanceleja konkursa "Poļu kopienas un ārzemēs dzīvojošie poļi 2022" ietvaros.

 

Poļu kultūras centrs