Šobrīd Daugavpilī

Poļu kultūras centrs aicina apmeklēt mākslinieku no Polijas darbu izstādi Kultūras ziņas

311
Poļu kultūras centrs aicina apmeklēt mākslinieku no Polijas darbu izstādi

Dominikas Kožeņevskas un Mihala Pekarska plakātu izstāde tiks atklāta Poļu kultūras centra galerijā 10. novembrī pl. 17.00.
Dominika Kožeņevska - māksliniece, kas veido auduma gleznas un instalācijas. Viņa strādā grafiskā dizaina, ilustrāciju un diģitālās grafikas jomā. Mākslinieci iedvesmo daba, minimālistu darbi, mūsdienīgs avangards, Larija Punsa eksperimenti un ielu māksla, kā arī literatūra un mūzika.
D. Kožeņevska sadarbojas ar vairākām galerijām Polijā un ārzemēs, eksponējot savus darbus individuālajās un grupu izstādēs. Piedalās labdarības un komerciālajās izsolēs. Mākslinieces darbi ir atrodami privātkolekcijās Polijā un ārzemēs.
Mihals Pekarskis - mākslinieks - grafiķis. Grāmatu, albumu, pastmarku un plakātu grafiskā dizaina autors. Aizraujas ar tipogrāfiju, burtiem un rakstu kompozīcijām.
Absolvēja Varšavas Mākslas akadēmijas grafikas nodaļu, kur stūdēja profesora Mateja Urbaņca plakātu darbnīcā. Varšavas Mākslas akadēmijas grafikas fakultātē aizstāvēja doktora disertāciju.
Mihals Pekarskis strādā par pasniedzēju Informācijas tehnoloģiju un menedžmenta augstskolā Varšavā, kā arī Jagelonas Universitātes Reklāmas augstskolā un Varšavas universitātes žurnālistikas fakultātē.

Poļu kultūras centrs