Šobrīd Daugavpilī

Poļu kultūras centrs aicina apmeklēt izstādi „Nejaušas fantāzijas” Kultūras ziņas

688
Poļu kultūras centrs aicina apmeklēt izstādi „Nejaušas fantāzijas”

13. janvārī plkst. 16.00 Poļu kultūras centrā notiks Viktorijas Baranovskas izstādes "Nejaušas fantāzijas" atklāšana.

Viktorija Baranovska piedzima un lielāko dzīves daļu dzīvo Daugavpilī. Māksla ienāca viņas dzīvē jau agrā bērnībā. Viktorijai nav akadēmiskās mākslas izglītības, taču viņa auga radošu cilvēku vidū. "Uzskatu, ka mēs mācījāmies viens no otra", saka māksliniece.

Viktorijai ir daudz aizraušanos, viena no tām – gleznošana. "Es cenšos, lai manā dzīvē itin viss varētu kļūt par iedvesmas avotu, un lai pat no raksta uz krūzes man gribētos uztaisīt kaut ko lielu un interesantu", atzīst māksliniece.

Viktorijas Baranovskas izstādē "Nejaušas fantāzijas" skatāmi darbi, kas tapuši dažādos gados. Daļa no tiem bija radīta studiju laikā Polijā.

Māksliniece uztver dzīvi kā nejaušību rindu, un uzskata, ka, iespējams, tās nejaušības nemaz nav tik nejaušas, tāpat kā viņas darbi. "Manas gleznas - laikā sastingušais dvēseles stāvoklis", saka Viktorija.

Viktorijas Baranovskas izstāde "Nejaušas fantāzijas" būs apskatāma līdz 10. februārim Poļu kultūras centrā (Varšavas iela 30). Izstādi var apmeklēt tikai vakcinēti un/vai Covid-19 pārslimojuši apmeklētāji, uzrādot derīgu EU Covid-19 sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu.

Poļu kultūras centrs