Šobrīd Daugavpilī

“Nikolaja vārti — durvis pagātnē” — jaunā vēsturiskā ekspozīcija cietoksnī Kultūras ziņas

761
“Nikolaja vārti — durvis pagātnē” — jaunā vēsturiskā ekspozīcija cietoksnī

Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centrs aicina interesentus apskatīt jauno vēsturisko ekspozīciju, kas ir izvietota Nikolaja vārtos — “Nikolaja vārti— durvis pagātnē”.

Daugavpils cietoksnī bija uzbūvīti četri vārti, bet tieši Nikolaja vārti atšķīrās no pārējiem ar savu unikālo ārējo izskatu un sānu telpu esamību. Senākajos laikos sānu telpas tika izmantotas kā sardzes telpas un īslaicīga ieslodzījuma kameras. Taču mūsdienās viņiem arī tika atrasts pielietojums: jau vairākus gadus vārtos ir izvietots suvenīru veikals un Sikspārņu centrs.

Bet tukšās telpas bija nolemts pārvērst par nelielu vēsturisku ekspozīciju ar lielu artefaktu daudzumu. Vēstures cienītāji varēs atrast tur daudz interesanta. Ekspozīcijā ir iekļautas padomju armijas uniformas, cietokšņa plāni, vēsturisko ķieģeļu un apdares elementu kolekcija, civilo ēku un nocietinājumu logi un durvis un daudz kas cits.

Apmeklēt jauno ekspozīciju var jau no 23. augusta un tā būs pieejama no plkst.10.00 līdz 19.00. Lai apmeklētu ekspozīciju, jāgriežas Daugavpils cietokšņa kultūras un informācijas centrā.

Ekspozīcijas apmeklēšanas cena: 1 euro pieaugušajiem; 50 centi skolēniem, studentiem, senioriem un personām ar īpašām vajadzībām.


Informācija:
Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centrs
Tālr.: +371 65424043; +371 28686331
E-pasts: cietoksnis@daugavpils.lv
www.daugavpilscietoksnis.lv
www.facebook.com/Daugavpils.cietoksnis