Šobrīd Daugavpilī

“Muzikālā banka” ir lieliska iespēja Daugavpils popularizēšanai Kultūras ziņas

532
“Muzikālā banka” ir lieliska iespēja Daugavpils popularizēšanai

Jau pavisam drīz, 1. februārī Daugavpils Olimpiskajā centrā norisināsies „Muzikālās bankas” finālšovs. Biļetes uz šovu, kurš jau otru gadu pēc kārtas notiks Daugavpilī, jau izpirktas. Tas liecina par milzīgo interesi no skatītāju puses, kuri sabrauks Daugavpilī no visas Latvijas.

“Daugavpils 2019. gadā pierādīja, ka ir spējīga rīkot tik augsta līmeņa pasākumu, kas apmierināja visas puses gan organizatorus – Latvijas radio, gan dalībniekus, gan skatītājus. “Muzikālā banka” rada ļoti pozitīvu rezonansi visas valsts mērogā, pasākuma rīkošana ir lieliska mārketinga iespēja, kas lauž stereotipus par Daugavpili. Daudzi, kuri brauc uz finālšovu, paliek mūsu pilsētā uz divām un vairāk dienām. Šo dienu laikā viesiem būs iespēja gan apmeklēt kultūras uz izklaides iestādes, gan paslidot Vienības laukumā, gan apmeklēt tradicionālo Rīgas ielas tirdziņu”, saka Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.

Jāpiebilst, ka “Muzikālās bankas” finālšovs ir iespēja arī vietējiem pilsētas radošajiem kolektīviem sevi parādīt, demonstrējot augsto māksliniecisko sniegumu. “Muzikālās bankas” finālšova atklāšanā piedalīsies Pagan folk metal grupa Varang Nord, Diāna Paško, STOPTIME Dance Studio (vadītāji Evita Lukša un Aleksandrs Lukša), Daugavpils universitātes SDA “Laima” (mākslinieciskais vadītājs Jānis Butkevičs) un Daugavpils Latviešu kultūras centra kolektīvi: kamerorķestris “Daugavpils sinfonietta” (mākslinieciskais vadītājs Aivars Broks), orķestris “Daugava” (mākslinieciskais vadītājs Arnolds Grīnberts), koris “Daugava” (mākslinieciskais vadītājs Jevgēnijs Ustinskovs).

Līdz 23. janvārim turpinās interneta balsojums un klausītāji ir aicināti atdot savu balsi par mīļāko dziesmu, lai noteiktu vietu secību, kādā sarindosies gada labākās dziesmas pirms finālšova 1. februārī.  

Tiem, kam palaimējies iegādāties biļeti, lai jauki mirkļi Daugavpilī, bet pārējie varēs vērot šovu un dalībniekiem just līdzi  Latvijas Radio 2 un Latvijas Televīzijas tiešraidēs.

Informācija par aptauju un finālšovu pieejama Latvijas Radio mājas lapā www.latvijasradio.lsm.lv un Domes mājas lapā.

Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.