Šobrīd Daugavpilī

Mākslinieka Leonīda Baulina atceres pasākums Kultūras ziņas

711
Mākslinieka Leonīda Baulina atceres pasākums

2. jūnijā plkst. 15.00 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā notiks Vladimira Vatmahtera video filmas “Leonīda Baulina pasaule” demonstrēšana un plkst. 16.00 tikšanās ar mākslinieka atraitni Vandu Baulinu, kura dalīsies atmiņās par vīra radošo darbību.

Leonīds Baulins pieder mākslinieku paaudzei, kuri sāka savu radošo gājumu 20.gs.70.gados. Mākslas akadēmijā papildināja zināšanas pie latviešu glezniecības meistariem Konrāda Ubāna un Borisa Bērziņa. Pateicoties izcilajiem skolotājiem un dabas dotā kolorista talanta attīstībai, L. Baulins visu dzīvi veltīja krāsu un formu meklējumiem. Mākslinieks atkārtoja vienu un to pašu motīvu vairākās gleznās, cenšoties atrast jaunas krāsu nianses, apjoma un telpas vienotību, izteiksmīgus glezniecības un grafikas līdzekļus. L. Baulina iecienītākās tēmas ir dabas motīvi, Daugavpils ielas un mūziķi. Aizraušanās ar mūziku, īpaši džezu, deva viņam jaunus impulsus, palīdzēja figurālā attēlā vai abstraktā zīmējumā izteikt konkrētu emociju, kustību, īpašu krāsu un līniju ritmu.

Mākslinieks Daugavpilī nodzīvoja trīsdesmit gadus un kļuva par šīs pilsētas leģendu. 20. gadsimta 70. gados bija viens no aktīvajiem kultūras un mākslas dzīves veidotājiem Daugavpilī. L. Baulina spilgtā, radošā personība veiksmīgi izpaudās dažādās mākslas jomās – strādājot pie pilsētas vizuālā tēla, Dziesmu svētku un pilsētas svētku noformējumā, kā arī scenogrāfijā un pedagoģijā.

Informējam, ka pasākuma laikā tiks veikta fotografēšana/filmēšana, publicitātes vajadzībām.

Uz tikšanos muzejā!

 

Līga Rudzīte-Besakirska

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja

komunikācijas un sabiedrisko attiecību speciāliste

liga.rudzite@daugavpils.lv

tālr.: 20203713, 65424155

www.dnmm.lv