Šobrīd Daugavpilī

Latvija simbolos un zīmēs parādījās bērnu zīmējumos Kultūras ziņas

912
Latvija simbolos un zīmēs parādījās bērnu zīmējumos

Latvijas patriotisko simbolu un tradicionālo zīmju konkursam-kvestam, ko no 2021.gada 1. līdz 15.novembrim organizēja Baltkrievu kultūras centrs (BKC), veltot pasākumu valsts svētkiem – Latvijas Republikas Neatkarības dienai, Daugavpils pilsētas un Augšdaugavas novada iedzīvotāji iesniedza 118 zīmējumus.

Galvenais kvesta “Izzini Latviju pēc simboliem un zīmēm” uzdevums bija izvēlēties objektu, uzzīmēt to, kā arī uzrakstīt nosaukumu latviešu un baltkrievu valodā. Dalībnieki vareni pacentās un iesūtīja vairāk nekā simts zīmējumu elektroniskajā veidā. Tos var apskatīt Baltkrievu kultūras centra Facebook konta galerijā:  https://www.facebook.com/profile.php?id=100014041663686&sk=photos.

Zīmējumos ir attēloti ne tikai Latvijas tradicionālie simboli, tādi kā divpunktu mārīte, pīpene vai liepa, bet arī nacionālie simboli, ornamenta zīmes un nacionālais tautas tērps. Vienā no zīmējumiem attēlots ozols, kas līdz 2013.gadam rotāja 5 latu naudas zīmi.

Konkursam nebija vecuma ierobežojumu. Pašam jaunākajam konkursa dalībniekam ir tikai 2 gadi! Aktīvi zīmēja pirmsskolas izglītības iestāžu un skolu audzēkņi: Daugavpils 1., 26., 20., 10., 32. un Ruģeļu pirmsskolas izglītības iestādes, Daugavpils 16. un 9.vidusskolas, Daugavpils Valsts ģimnāzijas skolēni, kā arī Augšdaugavas novada Naujenes pamatskolas audzēkņi.

Baltkrievu kultūras centrs pateicas radošā kvesta dalībniekiem par radošumu un atsaucību, par centieniem jaunu vārdu baltkrievu valodā apguvē. Apbalvojums – diplomi un suvenīri no BKC. Tos var saņemt iestādes birojā, Alejas ielā 68-1A, darba laikā. Būsim pateicīgi par zīmējumu oriģināliem.

 

Informāciju sagatavoja:

Baltkrievu kultūras centrs,

kultūras pasākumu organizatore

Irina Apeināne