Šobrīd Daugavpilī

Jekaterinas Griškjanes personālizstāde “Apskāviens” Kultūras ziņas

818
Jekaterinas Griškjanes personālizstāde “Apskāviens”

1. jūlijā plkst. 15.00 pie Latgales Centrālās bibliotēkas Ģimenes digitālo aktivitāšu centra (Rīgas ielā 22a, blakus ieejai no Ģimnāzijas ielas) tiks atklāta mākslinieces Jekaterinas Griškjanes pirmā personālizstāde “Apskāviens”. Septiņos lielformāta zīmējumos attēloti piemīlīgi dzīvnieciņi, kuri rosina apskauties.

Māksliniece Jekaterina Griškjane izglītību ieguvusi Daugavpilī – absolvējusi Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolu “Saules skola” interjera un reklāmas dizaina specialitātē un Daugavpils Universitāti, ir bakalaura grāds grafikas dizainā. Ikdienā Jekaterina strādā dizaina jomā un šobrīd piepilda vienu no saviem sapņiem – raksta un ilustrē bērnu grāmatu, kura palīdzēs ar jaunāko paaudzi pārrunāt ikdienā neierastas un noklusētas tēmas.

Savā pirmajā izstādē Jekaterina Griškjane skatītāju vērtējumam piedāvā datorgrafikā veidotus dzīvnieku zīmējumus, kas liks pasmaidīt ikvienam garāmgājējam. Kā atzīst pati māksliniece: “Izstāde atklāj manu pasaules uztveri un manu būtība – tajā ir daudz humora, vēlme pēc rotaļīguma, viegluma un spoža efekta.” Plašāk ar Jekaterinas zīmētajiem darbiem var iepazīties Instagram profilā artketdesign.

Izstāde “Apskāviens” būs skatāma Latgales Centrālās bibliotēkas Ģimenes digitālo aktivitāšu centra logos no 1. jūlija līdz 31. augustam. Aicinām apskatīt!

Izstādes atklāšanas pasākuma publicitātes vajadzībām tā laikā var tikt veikta filmēšana un fotografēšana.

Papildus informācija:
Latgales Centrālās bibliotēkas
sabiedrisko attiecību vadītāja
Jana Konopecka
654 22483
jana.konopecka@lcb.lv
facebook.com/lcb.lv