Šobrīd Daugavpilī

III Starptautiskais Jauno dziedātāju Ziemassvētku dziesmu konkurss videoierakstā Kultūras ziņas

323

Ir izveidots video par III Starptautisko Jauno dziedātāju Ziemassvētku dziesmu konkursu, kas notika tiešsaistē  2021.gada 7.-11. janvārī. Konkursā par uzvaru sacentās kori un solisti no 15 pasaules valstīm: ASV, Bulgārija, Baltkrievija, Gruzija, Horvātija, Kazahstāna, Krievija, Latvija, Lietuva, Maķedonija, Moldova, Polija, Rumānija, Zviedrija un Ukraina.

Videoierakstā ir iekļauti labākie konkursantu priekšnesumi dažādās kategorijās: tradicionālā oriģinālā Ziemassvētku dziesma, Ziemassvētku tautas dziesma, Ziemassvētku laika sakrālais skaņdarbs, mūsdienu Ziemassvētku dziesma, kā arī žūrijas locekļu atsauksmes, organizētāju komentāri un dažu uzvarētāju atgriezeniskā saite.

Konkursantu sniegumu vērtēja astoņi vokālās mūzikas eksperti – žūrijas priekšsēdētāji: Leonardo Saljoko no Itālijas un Inesa Bodjako no Baltkrievijas un žūrijas locekļi: Edgars Znutiņš un Jeļena Borele no Latvijas, Marcin Tomšak no Polijas, Sergejs Savenko no Ukrainas, Inna Šorohova un Larisa Jarucka no Krievijas.

Konkursa uzvarētāji koru/ansambļu/duetu grupā: 

Tradicionālā Ziemassvētku dziesma – meiteņu koris “SKOWRONKI”, vadītāja Alicja Szeluga (Poznaņa, Polija)  

Ziemassvētku tautas dziesma – sieviešu koris “Akadēmija” (Petrozavodska, Krievija)

Ziemassvētku laika sakrālais skaņdarbs – Sanktpēterburgas Rimska-Korsakova mūzikas skolas sieviešu koris (Sanktpēterburga, Krievija)

Mūsdienu Ziemassvētku dziesma – Mikola Lisenko Kijevas vidējās specializētās mūzikas skolas meiteņu kamerkoris (Kijeva, Ukraina)

 Konkursa uzvarētāji solistu grupā:

Tradicionālā oriģinālā Ziemassvētku dziesma – Mariș-Hinsu Ioan-Florin, pedagoģe Gabriela Mihaela Veskāne (Bejuša, Rumānija)

Ziemassvētku tautas dziesma – Teodora Miceska, pedagoģe Ekaterina Mihelkis  (Bitola, Maķedonija)

Ziemassvētku laika sakrālais skaņdarbs – Tatjana Stupakova, pedagoģe Olga Žuravkova (Mogiļeva, Baltkrievija)

Mūsdienu Ziemassvētku dziesma – Timofejs Sekatskis, pedagoģe Olga Žuravkova (Mogiļeva, Baltkrievija)

 

Visi uzvarētāji saņēma diplomus un balvas (tika sūtīti pa pastu), savukārt pārējie dalībnieki, atkarībā no iegūto punktu skaita, - pirmās, otrās un trešās pakāpes diplomus vai diplomus par piedalīšanos.

III Starptautisko Jauno dziedātāju Ziemassvētku dziesmu konkursu rīkoja Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde sadarbībā ar Daugavpils Vienības namu.

 
Papildu informācija:

Jevgeņijs Ustinskovs

Festivāla mākslinieciskais vadītājs, projekta autors

t.: 29538278

e-pasts: sb2@inbox.lv

 

Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde

t.: 371 6523601

e-pasts: kultura@daugavpils.lv

https://www.daugavpils.lv/pilseta/iedzivotajiem/kultura/