Šobrīd Daugavpilī

Kultūras ziņas

Izsludināts literatūras konkurss “Latgolys prozys skaitejumi 2024”

Veicinot literāro procesu Latgalē un latgaliski rakstītu darbu radīšanu Latvijā, jau piekto gadu latgaliešu kultūras kustība “Volūda” izsludina konkursu “Latgolys prozys skaitejumi 2024” (Latgales prozas lasījumi 2024) un aicina piedalīties Latgales kultūrtelpai piederīgos prozas autorus. Konkurss veicinājis jaunu rakstnieku parādīšanos latgaliskās literatūras telpā, tāpēc konkursa rīkotāji aicina to izmantot kā platformu arī debijas darbu publicēšanai.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 122
Krievu kultūras centrā notiks Fainas Osinas jubilejas pasākums

2024. gada 20. septembrī plkst. 16.00 Vienības nama Krievu kultūras centrs (Varšavas ielā 14) aicina dzejas cienītājus uz literāro vakaru, kas veltīts Fainas Osinas daiļradei.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 94
Daugavpilī uzstāsies kvartets „Starp zemēm”

Šī gada 10. oktobrī plkst. 18.00 Vienības nama koncertzālē (Rīgas ielā 22a) XIII Mūzikas un mākslas festivāla Daugavpils ReStArt 2024 ietvaros uzstāsies Žakī MOLĀRA un Fransuā KORNELŪ kvartets „ENTRE LES TERRES”(„STARP ZEMĒM”).

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 100
Baltkrievu kultūras centrā atklāta izstāde par Daugavu

2024. gada 13. septembrī Vienības nama Baltkrievu kultūras centrā (Alejas iela 68-1A, Daugavpils) tika atklāta izstāde “Likteņupe Daugava”, kas veidota pēc fotokonkursa rezultātiem.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 197
Māra Briežkalna kvinteta koncerts PĀRCELTS

Informējam, ka 19. septembrī plānotais Māra Briežkalna kvinteta un Birutas Ozoliņas koncerts “Latgalian Evergreens” XIII Mūzikas un mākslas festivāla "Daugavpils ReStArt 2024" ietvaros tehnisku iemeslu dēļ tiek PĀRCELTS uz 2025. gadu.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 99

Daugavpils kultūra

Viens no nozīmīgākajiem kultūras centriem Latvijā ir Daugavpils pilsēta, kur ikvienam daugavpilietim un pilsētas viesim tiek piedāvāts plašs, daudzveidīgs un kvalitatīvs kultūras pasākumu klāsts ar vietējo, citu pašvaldību un ārvalstu mākslinieku līdzdalību.

Pilsētas kultūras dzīves nodrošināšanā piedalās vairākas pašvaldības iestādes. Pašvaldības funkciju izpildi kultūras jomā koordinē Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestāde "Vienības nams".

Daugavpilī notiek dažādi kultūras pasākumi: gan starptautiska mēroga festivāli, gan valsts un pilsētas mēroga pasākumi, kuros piedalās pilsētas iedzīvotāji, kultūras un izglītības iestādes, sabiedriskās organizācijas, kultūras biedrības, pašvaldības un valsts organizācijas. Pasākumu norisēs aktīvi iesaistās arī pilsētas mākslinieciskās pašdarbības kolektīvi, kas kopumā ir vairāk nekā 40.