Šobrīd Daugavpilī

SEMINĀRS “DEMOKRĀTIJA: EFEKTĪVA, CAURSKATĀMA UN ĒRTA IKVIENAM” Kultūras ziņas

370
SEMINĀRS “DEMOKRĀTIJA: EFEKTĪVA, CAURSKATĀMA UN ĒRTA IKVIENAM”

“Sabiedrība par atklātību – Delna” (Delna) aicina nevalstisko sektoru un aktīvos iedzīvotājus apmeklēt semināru “Demokrātija: efektīva, caurskatāma un ērta ikvienam”, kurā runāsim par to, cik būtiski ir radīt atbildīgu, godīgu un atklātu vidi mums apkārt. Meklēsim atbildes uz jautājumiem – ko katrs no mums var darīt, lai ilgtermiņā vairotu savu un citu cilvēku izpratni par demokrātijas nozīmi mūsu ikdienas dzīvē. Seminārs notiek klātienē 2022. gada 30. septembrī plkst. 10:00-13:00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centra Konferenču zālē. Aicinām reģistrēties līdz 29. septembrim šeit.

Seminārā ar prezentāciju uzstāsies Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Latvijā projektu vadītājs Vadims Murašovs, kurš iepazīstinās ar biroja darbību Latvijā demokrātijas stiprināšanas jomā un pieejamajām atbalsta programmām nevalstiskajam sektoram dažādu iniciatīvu īstenošanai. Pēc prezentācijām sekos radošā darbnīca, kur smelsimies idejas lielākām un mazākām iniciatīvām demokrātijas un pilsoniskās iesaistes stiprināšanai, tajā skaitā atklātības un caurspīdīguma vairošanai publiskajā pārvaldē, apkarojot pat vissīkākās korupcijas izpausmes.

Seminārā aicinām piedalīties Delnas biedrus, nevalstiskās organizācijas, aktīvos iedzīvotājus, akadēmiķus un ikvienu interesentu, kuram rūp demokrātija, tiesiskums un godīgums Latvijā.

PROGRAMMA

10:00 | Delnas direktores Ineses Tauriņas uzruna un iepazīstināšana ar semināra programmu.

Prezentācija “Delnas darbi”.

10:30 | Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Latvijā projektu vadītāja Vadima Murašova prezentācija par biroja darbību demokrātijas stiprināšanas jomā un atbalsta programmām nevalstiskajam sektoram.

Jautājumi & Atbildes.

11:30 –13:00 | Radošā darbnīca kopā ar Delnu un Ziemeļvalstu Ministru padomes biroju Latvijā “Ko varam darīt, lai spēcinātu demokrātiju?”

13:00 –14:00 | Kopīgas pusdienas kafejnīcā “Arsenāls” Daugavpils cietoksnī.

 

Šī aktivitāte tiek rīkota ar Islandes, Lihtenšteinas un Norvēģijas atbalstu caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”. Par aktivitātes saturu atbild biedrība “Sabiedrība par atklātību – Delna”.