Šobrīd Daugavpilī

Daugavpils parkos skan mūzika Kultūras ziņas

1045
Daugavpils parkos skan mūzika

No 16.jūlija daugavpiliešiem un mūsu pilsētas viesiem būs iespēja  vasarīgo dienu novakares (izņemot pirmdienas) plkst. 18.00 – 21.00 pavadīt pastaigās pa Dubrovina parku un A. Pumpura skvēru, kur romantisko noskaņojumu palīdzēs radīt dažādu žanru mūzika.

Vasaras muzikālās noskaņas A. Pumpura skvērā būs katras nedēļas piektdienās, sestdienās un svētdienās, savukārt Dubrovina parkā – otrdienās, trešdienās un ceturtdienās. Parku apmeklētājiem tiks piedāvāta iespēja katru vakaru dzirdēt atšķirīgu žanru mūziku. Tas būs gan pasaules populārāko valšu un estrādes hītu skanējums, džeza ritmi, klasiskā un kino mūzika, kā arī Maestro Raimonda Paula dziesmas, instrumentālā un citu žanru mūzika.

Pumpura skvērs izveidots 19. gadsimta otrajā pusē. Te klusi čalo parka strūklaka “Meitene ar liliju”, ik pa laikam iezvanās Sv. Aleksandra Ņevska pareizticīgo kapelas zvani, klaudzinot ritmu garām traucas tramvaji un nesteidzoties pastaigājas pilsētnieki. Līdz pat mūsdienām skvērs ir saglabājis popularitāti pilsētnieku vidū kā pastaigu vieta un nozīmīga kultūrtelpa, kur tiek rīkoti dažādi āra pasākumi.

Dubrovina parks ierīkots 1882. gadā un tam dots toreizējā pilsētas mēra Pāvela Dubrovina vārds. Parka vēsture, tajā izvietotie piemiņas objekti, strūklaka un retās koku sugas, kas stādīti vēl P. Dubrovina laikā, veido parka noskaņu un ir kļuvis par vienu no visiemīļotākajām pilsētnieku pulcēšanās un pasākumu norises vietām.

Papildu informācija:

Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde
t.: 654 76799
e-pasts: kultura@daugavpils.lv