Šobrīd Daugavpilī

Daugavpils iesniedza pieteikumu konkursā uz Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 titulu Kultūras ziņas

533

2020.gada izskaņā Daugavpils uzsāka cīņu par “Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027”goda titulu. Vairāku mēnešu garumā, sadarbojoties pilsētas kultūras iestādēm, māksliniekiem, radošajām apvienībām un daudzām jo daudzām organizācijām un nevienaldzīgajiem daugavpiliešiem, kā arī visa Latgales reģiona kultūras sektora pārstāvjiem tapa kultūras programma, kuras pamatmērķis ir rast un radīt kopīgu valodu jeb Lingua Franca, vienlaikus akcentējot visu to labāko un neparastāko, kas atrodams pilsētas un visa Latgales reģiona kultūrtelpā.

Programmas izstrāde ir pabeigta, un 3.jūnijā grāmatas formātā ietērptais pieteikums dalībai konkursā iesniegts Kultūras ministrijā.
Kultūras nozares speciālisti, kas bija iesaistīti programmas tapšanā, uzsver, ka tas bijis ļoti produktīvs koprades laiks, kad “dzimušas” daudzas patiesi vērtīgas idejas, kas spēs ievērojami bagātināt Daugavpils, Rēzeknes un visas Latgales kultūras dzīvi.

Kā vienu no vērtīgākajiem aspektiem programmas autori uzsver to, ka Daugavpils, sacenšoties par Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 titulu vēl ar 8 Latvijas pašvaldībām, pārstāv ne tikai sevi, bet gan visu Latgales reģionu: ir izveidojusies cieša sadarbība ar Rēzekni un visām citām Latgales plānošanas reģiona pašvaldībām. Līdz ar to, uzvara konkursā ļaus kuplināt visas Latgales kultūras un tūrisma piedāvājumu, piesaistot mūsu reģionam visas Eiropas uzmanību.

Pieteikuma prezentācija notiks jūlija sākumā, kad norisināsies konkursa pirmā atlases kārta. Konkursu vērtē starptautiska žūrija. Taču vēl līdz tam laikam Facebook lapā https://www.facebook.com/daugavpils2027  būs iespēja pamazām iepazīties ar kultūras programmas saturu, tematiskajām līnijām un lielākajām programmām. Sekojiet līdzi informācijai.

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.