Šobrīd Daugavpilī

Daugavpilī viesosies rakstniece, tulkotāja un reklāmas tekstu autore Ieva Melgalve Kultūras ziņas

452
Daugavpilī viesosies rakstniece, tulkotāja un reklāmas tekstu autore Ieva Melgalve

Ceturtdien, 1. decembrī, plkst. 12.30 Latgales Centrālās bibliotēkas Ģimenes digitālo aktivitāšu centrā (Rīgas ielā 22a) notiks tikšanās ar rakstnieci, tulkotāju un reklāmas tekstu autori Ievu Melgalvi. Visi interesenti tiek aicināti uz sarunu par autores daiļradi, daiļdarbu tekstos lasīto, dzirdēto, redzēto un sajusto. Tikšanos atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds projekta “Tiekamies bibliotēkā! Bērnu rakstnieki Daugavpilī” 3. kārtā.

Ieva Melgalve rakstniecībā debitēja 1994. gadā. Autore raksta galvenokārt fantastikas un fantāzijas žanrā, kā arī tulko no angļu valodas un strādā kā redaktore. Kopš 2005. gada strādā par reklāmas tekstu autori, vada praktiskās nodarbības topošajiem literātiem “Literārajā Akadēmijā”. Kopš 2013. gada autore raksta bērniem un pieaugušajiem, par savu rakstīšanas mērķi izvirza – radīt elpu aizraujošu sajūtu un izraisīt nemieru lasītājā.

Lasītāji atzinīgi novērtē Ievas Melgalves uzrakstītās un izdotās grāmatas – “Mirušie nepiedod”, “Bulta, Zvaigzne un Laī”, “Mēness teātris”, “Mājas bez durvīm”, “Mamma, kas apēda bērnus”, “Vēsais prāts”, “Īsti cilvēki” u.c. Jaunākais darbs ir tapis kopā ar rakstnieci Elizabeti Lukšo-Ražinsku “Emī un Rū. Robota sirds” (2020), kā arī “Emī un Rū. Draudzības kods” (2022). Rakstnieces darbi un darbu fragmenti tulkoti arī lietuviešu, vācu un zviedru valodā.

Autores devums latviešu literatūrā ir ražīgs un daudzveidīgs. Ar aizrautību tiek lasītas Ievas Melgalves tulkotās bērnu un jauniešu grāmatas – Hollija Smeila “Gluži kā bildē”, Nīls Geimens “Vārdotāja un vārpstiņa”, Roalds Dāls “Džeimss un milzu persiks”, Mets Heigs “Patiesā laumiņa” u.c.

Ievas Melgalves sarakstītās grāmatas pieejamas lasītājiem Latgales Centrālajā bibliotēkā un filiālēs.

Pasākuma publicitātes vajadzībām tā laikā var tikt veikta filmēšana un fotografēšana.

Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālās bibliotēkas filiāles
Bērnu bibliotēkas “Zīlīte”
vadītāja Dace Jakovele
654 21750
dace.jakovele@lcb.lv
facebook.com/lcb.Bernu.biblioteka