Šobrīd Daugavpilī

Aleksandra un Ingas Maijeru mūzikas instrumentu un skaņu rīku kolekcijas izstāde “Pierastie un neparastie” Kultūras ziņas

704
Aleksandra un Ingas Maijeru mūzikas instrumentu un skaņu rīku kolekcijas izstāde “Pierastie un neparastie”

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā 14. septembrī plkst. 16.00 tiks atklāta Aleksandra un Ingas Maijeru mūzikas instrumentu un skaņu rīku kolekcijas izstāde “Pierastie un neparastie”.

Inga Maijere un Aleksandrs Maijers jau vairāk nekā divdesmit gadus izgatavo skaņu rīkus – svilpauniekus, stabules, vargānus, māla zvanus un zvārguļus, grabuļus un citas perkusijas. Šo amatu viņi ir apguvuši pašmācības ceļā, daudz laika veltot dažādu materiālu un mūzikas instrumentu izpētei, eksperimentējot ar skaņu un formu, īpaši pievēršot uzmanību skaņu rīku estētiskajam izskatam un iespējai tos izmantot profesionālajā muzicēšanā. Meistari ilggadēji sadarbojas ar tautas mūzikas salonu ‘’Upe”, piedalās amatniecības gadatirgos Latvijā un kaimiņu zemēs. Viņu veidotos instrumentus savā jaunradē izmanto arī profesionālie mūziķi un komponisti, daudzi Ingas un Aleksandra instrumenti ir aizceļojuši tālu prom no Latvijas.

Izstādē “Parastie un nepierastie”, līdz ar pašu veidotajiem instrumentiem tiek eksponēti arī tradicionālie un eksotiskie skaņu rīki no Maijeru mūzikas instrumentu kolekcijas. Daudzus instrumentus ir atveduši no ceļojumiem radi un draugi. Izstādi papildina multimediāla izgatavoto skaņu rīku retrospekcija un skaņas celiņš, kura ierakstā tika izmantoti Ingas un Aleksandra veidotie mūzikas instrumenti.

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā Aleksandra un Ingas Maijeru mūzikas instrumentu un skaņu rīku kolekcijas izstāde “Pierastie un neparastie” skatāma līdz 4. decembrim. Izstādes atklāšanas laikā var notikt fotografēšana un filmēšana pasākuma publicitātei.

 

 

Līga Rudzīte-Besakirska

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja

komunikācijas un sabiedrisko attiecību speciāliste

liga.rudzite@daugavpils.lv

tālr.: 20203713, 65424155

www.dnmm.lv