Šobrīd Daugavpilī

A. Elksniņš: Mūsu dažādība ir mūsu bagātība - paziņoti EKG2027 rezultāti Kultūras ziņas

643
A. Elksniņš: Mūsu dažādība ir mūsu bagātība - paziņoti EKG2027 rezultāti

Otrdien, 10. maijā Kultūras ministrijas preses konferencē, tiešraidē no Latvijas Nacionālās bibliotēkas paziņoti 2027. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas konkursa rezultāti. 2027. gada Eiropas Kultūras galvaspilsētu izcīnīja Liepāja, aiz muguras atstājot Daugavpili un Valmieru.

Savu pieteikumu konkursam Daugavpils pilsēta gatavoja sadarbībā ar Rēzekni un pārējām Latgales reģiona pašvaldībām. #Daugavpils2027 programmas veidotāji, līdzveidotāji, partneri, draugi, brīvprātīgie, vēstnieši, pētnieki un attīstītāji otrdien tikās Latgales Centrālās bibliotēkas Ģimenes digitālo aktivitāšu centrā, lai sekotu līdzi #ECOC2027 rezultātu paziņošanai tiešraidē.

Pēc Kultūras ministrijas preses konferences, kurā tika paziņots, ka Eiropas Kultūras galvaspilsētas tituls piešķirts Liepājai, Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš pateicās ikvienam par ieguldīto darbu #Daugavpils2027 pieteikuma sagatavošanā. “Paldies visiem, kas piedalījās un kas palīdzēja domei un man paskatīties uz šo projektu no cita skatu punkta. Es domāju, ka Daugavpils ieguva no dalības šajā konkursā, jo tā palīdzēja izveidot saliedētu komandu, un citām acīm palūkoties uz mūsu iekšējiem resursiem. Un šie resursi esat jūs! Mūsu dažādība ir mūsu bagātība. Protams ir rūgtuma sajūta un ļoti žēl,” uzrunājot klātesošos pauda Andrejs Elksniņš.

Dalībai konkursā par 2027. gada Eiropas Kultūras galvaspilsētas titulu sākumā sacentās 9 Latvijas pilsētas, bet konkursa finālā sacentās trīs Latvijas pilsētas - Daugavpils, Liepāja un Valmiera. Aizvadītajā nedēļā klātienes vizītēs katru pilsētu apmeklēja starptautiskā žūrijas delegācija - Beatrise Garsija no Spānijas, Hrvoje Laurenta no Horvātijas un abi Latvijas eksperti - Diāna Čivle un Ģirts Majors, kā arī novērotāju statusā esošie Eiropas Komisijas un Kultūras ministrijas pārstāvji.

Eiropas dienā, 9. maijā žūrijas komisija tikās ar visu trīs pilsētu delegācijām Rīgā. Daugavpils, Liepājas un Valmieras pieteikumi konkursa fināla kārtā izvērtēti šādās kritēriju kopās: ieguldījums ilgtermiņa stratēģijā, Eiropas dimensija, kultūras un mākslas saturs, izpildes spēja, sabiedrības iesaiste un pārvaldība. Pēc žūrijas vērtējuma 2027. gadā Liepāja kļūs par Eiropas Kultūras galvaspilsētu.

Daugavpils pilsētas pašvaldība sveic Liepājas pilsētas pašvaldību ar iegūto Eiropas Kultūras galvaspilsētas titulu un novēl 2027. sasniegt visus izvirzītos mērķus un īstenot visas ieceres.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas pašvaldības

Komunikācijas nodaļa