Šobrīd Daugavpilī

Folkloras ansamblis "Slavjanka"

Pēdējo reizi informācija atjaunota 29.07.2021, 12:17

Krievu kultūras centra folkloras ansambļa "Slavjanka" repertuāra pamatā ir krievu un latviešu tautas dziesmas, kā arī mūsdienu krievu, ukraiņu un baltkrievu autoru populāras dziesmas.

Ansamblis “Slavjanka” tika izveidots 1990. gadā uz Daugavpils Baltu-slāvu biedrības bāzes un tā pirmais vadītājs bija pazīstams mūzikas skolotājs, komponists un diriģents Henrihs Gaļickis.

Jevgeņija Panova vada ansambli “Slavjanka” kopš 1993. gada. Jevgeņija Panova 1955. gadā absolvēja Daugavpils mūzikas skolu diriģenta Staņislava Broka vadībā un visu mūžu strādāja par mūzikas skolotāju Daugavpils 6. vidusskolā. Būdama pensijā, viņa kļuva par folkloras ansambļa “Slavjanka” vadītāju Baltu-slāvu biedrībā. 1995. gadā “Славянка” tika uzņemta Krievu kultūras centra “Kallistratova nams” radošo kolektīvu komandā. Pašlaik kolektīva koncertmeistars ir Sanktpēterburgas Valsts konservatorijas absolvents Almaz Shagapov.

Pateicoties aktīvai radošajai darbībai, “Slavjanka” ir labi pazīstama ne tikai Latvijā, bet arī tālu aiz tās robežām. Ansamblis vairākkārt uzstājies ar koncertiem Rīgā un citās mūsu valsts pilsētās. Ansamblis “Slavjanka” bieži koncertē ārzemēs: Sanktpēterburgas 300., Pleskavas 1100. gadadienas svinībās, Vladimiras, Igaunijas pilsētas Kohtla-Jerve, Baltkrievijas pilsētas Oršas svinīgajos pasākumos. Ne reizi vien kolektīvs ar koncertprogrammu uzstājies Lietuvas pilsētās Visaginā un Viļņā.

2018. gadā ansamblis “Slavjanka” uzstājās XXVI Vislatvijas dziesmu un deju svētkos Rīgā Vērmanes parkā, mazākumtautību Latvijas vainaga svētkos. 2019. gadā kolektīvs piedalījās pasākumā, kas veltīts dziesmu autora A.I. Fatjanova 100. dzimšanas gadadienai, uzstājoties Krievijas pilsētā Vladimirā.

Kolektīva vadītāja Jevgeņija Panova.
Kontakttālrunis: 28873209, e-pasts: krievunams@daugavpils.lv