Šobrīd Daugavpilī

«Muzeju nakts» Krievu kultūras centrā: «Ielūdz Pjotrs Hudobčenoks» Kultūras ziņas

306
«Muzeju nakts» Krievu kultūras centrā: «Ielūdz Pjotrs Hudobčenoks»

Sestdien, 14. maijā no 17:00 līdz 20:00 Krievu kultūras centrā (Varšavas iela 14) norisināsies Starptautiskā akcija «Muzeju nakts».

Šajā laikā varēs iepazīties ar KKC pastāvīgām ekspozīcijām un piedalīties dažādās aktivitātēs, kas būs īpaši interesantas bērniem. Pie centra durvīm jūs sagaidīs tautas teātra “Iskateļ" dalībnieki - viņi ir sagatavojuši publikai negaidītu, bet patīkamu pārsteigumu!

«No plakanās klasikas - apjomā»

No plkst. 17:00 - 18:00 Jūs sagaida radošā tikšanās ar pazīstamo mākslinieku Pjotru Hudobčenoku. Pasākuma ietvaros notiks meistara radošā darbnīca bērniem.

Atgādinām, ka šovasar mēs svinam Pjotra Artemjeviča 75 gadu jubileju! Un šajā vakarā (līdz plkst. 20:00) mūsu viesiem būs unikāla iespēja apmeklēt Krievu kultūras centra pastāvīgās ekspozīcijas, kas tika izveidotas ar P. Hudobčenoka dalību.

 

Spēle bērniem «Pasaku istabiņa».

Bērnus līdz 12 gadiem gaidīs īpašs piedāvājums – interaktīva un ļoti aizraujoša spēle-ceļojums «Pasaku istabiņa».

Сienījamie vecāki! Mēs gaidām jūs kopā ar saviem bērniem, lai viņi varētu izbaudīt pasaku brīnumaino pasauli!

 

Izstāde «Bērnu izpriecas»

Šajā mēnesī Krievu kultūras centrā ir apskatāma vēl viena P. Hudobčenoka izstāde no jubilejas cikla «Lidojums sapnī un realitātē» - «Bērnu izpriecas».

 1947. Hudobčenoks dzimis 1947. gadā Daugavpilī. 1966. gadā pabeidza Ļvovas Ivana Truša vārdā nosaukto mākslas skolas dekoratīvās noformēšanas nodaļu. Gandrīz 30 gadus strādāja par galveno mākslinieku Celtnieku kultūras pilī Daugavpilī, kur veica ne tikai noformēšanas darbus, bet arī izstrādāja scenogrāfiju, sagatavoja skatuves tērpus un dekorācijas izrādēm. No 1990. gada viņa daiļradē galveno vietu ieņem skulpturāli-sižetiskās kompozīcijas ar spilgti izteiktu sižetisko līniju jeb tradicionāla luba bilde.

Šodien viņš ir viens no pazīstamākajiem māksliniekiem Daugavpilī un Latvijā, zināms arī citās valstīs. P. Hudobčenoka darbi ar lieliem panākumiem bija eksponēti izstādēs daudzās valstīs: Krievijā, Polijā, Ukrainā, Somijā, Vācijā, Francijā, Portugālē, ASV un citās vietās.

Būsiet mīļi gaidīti Muzeju nakts pasākumā!

*Šis pasākums ir saturiski radniecīgs Daugavpils pieteikumā Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 titulam iekļautajām idejām.

#daugavpils2027 #kopīgavaloda #даугавпилс2027 #общийязык #LinguaFranca2027 #ECoC2027

Tālr. uzziņām: +371654 13792

 

Krievu kultūras centra preses relīze