Šobrīd Daugavpilī

Ziemas pēdējā dienā svinēsim „Plašo Masļeņicu” Kultūras ziņas

1049

29. februārī, atvadoties no ziemas un sagaidot pavasari, Daugavpilī svinēs „Plašo Masļeņicu”. No plkst. 12.00 līdz 15.00 Vienības laukumā varēs piedalīties jautrajās stafetēs un konkursos, baudīt skatuves mākslinieku priekšnesumus un cienāties ar pankūkām, kas simbolizē siltās saulītes atgriešanos pēc garā ziemas miega.

Šogad svētki solās būt īpaši plaši un daudzveidīgi. Krievu kultūras centrs ar Kultūras pārvaldes un pilsētas radošo kolektīvu atbalstu sagatavoja piesātinātu koncertprogrammu ar Latvijas, Lietuvas un Krievijas mākslinieku dalību.

Lai saulīte sparīgāk ritētu pa debesjuma pavasara taciņu, svētku dalībniekus aicinās aktīvi iesaistīties dažādās sporta aktivitātēs, par kurām parūpēsies Sporta pārvalde. Protams, neiztiks arī bez tradicionālām izklaidēm: virves vilkšanas, zābaka mešanas un kāpšanas pēc balvām „ledus stabā”.

Organizatori sola, ka interesantu izklaidi te atradīs ikviens: „laimes akas” ar pārsteiguma balvām, fotoateljē ar daudziem tērpiem, vizināšanās zirgu pajūgā pie Dubrovina parka, neskaitāmas rotaļas un jautrie skomorohi neļaus garlaikoties.

Masļeņicas svinēšana nav iedomājama arī bez cienasta. Laukumā varēs baudīt gardās pankūkas un karstu tēju, bet Rīgas ielas tirdziņā, kas darbosies no plkst.10.00 līdz 16.00, būs atrodami gan iecienītie gardumi, gan jaunumi, kas noteikti patiks apmeklētājiem. Tieši Masļeņicas tirdziņš Daugavpilī ik gadu kļūst par otru plašāko, piekāpjoties tikai Pilsētas svētku tirdziņam.

Svētku kulminācijā iecerēta tradicionālās četru metru augstās salmu lelles dedzināšana, tādējādi kopā ar ziemas simbolisko sadedzināšanu pārvēršot pelnos arī visas bēdas un nelaimes.

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.

 

 

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri: