Šobrīd Daugavpilī

«Zemes sāls» – Māla mākslas centrā skatāma tēlnieces Jeļenas Volkovas piemiņas izstāde Kultūras ziņas

1341

17. jūnijā Daugavpils Māla mākslas centrā atklāta tēlnieces, mākslinieces un grafiķes Jeļenas Volkovas (1949-2019) izstāde «Zemes sāls». Tēlniece ir radījusi daudzas skulptūras, kas rotā mūsu pilsētu, un šī ir pirmā viņas piemiņai veltīta izstāde. Ekspozīcijā skatāmas skulptūras no dažādiem materiāliem: marmora, granīta, bronzas, koka, ģipša, betona, kā arī grafika. Šo izstādi kūrēja mākslinieces dēls Dmitrijs Jakimčuks, kurš prezentēja savas mātes mantojumu. Pārējie darbi atvesti no Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja fondiem.

Jeļena Volkova dzimusi Valmierā, bet kopš 1977. gada visa viņas dzīve bija saistīta ar Daugavpili. Viņa veiksmīgi absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmiju monumentālās tēlniecības specialitātē un ieguvusi daudzus apbalvojumus. Mūsu pilsētā viņa bija izveidojusi vairākus tēlniecības darbus, piemēram, „Latgale, mēs – tavi bērni”, kas atrodas blakus "Saskaņas" pamatskolai, kā arī mākslas objektus skulptūru dārzā pie Sv. Pētera katedrāles, un citus. Daudzi no Jeļenas Volkovas darbiem atrodas Latvijas muzeju fondos, kā arī privātkolekcijās. Diemžēl, 90. gados dažas interesantas ielu skulptūras sabojāja vandāļi. Viņa vienmēr aktīvi piedalījusies Daugavpils radošajā dzīvē, lai gan daļa no viņas idejām tā arī netika īstenota.

Jeļenas Volkovas dēls, kā arī daudzi pilsētas radošie cilvēki pauž cerību, ka tēlnieces mantojums netiks aizmirsts. Jau ir ieplānots atjaunot vairākus objektus. Tikmēr visi tiek laipni aicināti apmeklēt izstādi, kas Māla mākslas centrā būs apskatāma līdz 27. augustam. Iestādes darba laiks: no trešdienas līdz sestdienai plkst. 12:00 līdz 18:00, svētdienās – no plkst. 12:00 līdz 16:00.

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.