Šobrīd Daugavpilī

Tradicionālās kultūras kolektīvu darbības popularizēšana Kultūras ziņas

157
Tradicionālās kultūras kolektīvu darbības popularizēšana

Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde realizē Valsts kultūrkapitāla fonda projektu “Tradicionālās kultūras popularizēšana Daugavpilī”, kura ietvaros tiks apkopota informācija par tradicionālās kultūras aamatierkolektīviem Daugavpilī un publicēta Kultūras pārvaldes mājaslapā, sniedzot atbalstu kolektīvu darbības popularizēšanai.

Projekta ietvaros paredzēts sniegt atbalstu tiem biedrību un kultūras centru radošajiem kolektīviem (folkloras ansambļiem, deju kolektīvam un amatierteātra studijai), kuru darbība ir vērsta tieši uz tradicionālās kultūras izkopšanu, saglabāšanu un popularizēšanu. Visi šie kolektīvi aktīvi darbojas un piedalās lokālos, reģionālos, valsts un starptautiskos pasākumos, iesaistās Dziesmu un deju svētku kustībā, ko arī apliecina tas, ka visi kolektīvi saņem Kultūras ministrijas mērķdotācijas. Projekta ietvaros tiks apkopota informācija par Vienības nama folkloras dziesmu un deju kopu “Svātra” un folkloras kopu “Dzīsme”, Baltkrievu kultūras centra folkloras ansambli “Kupaļinka” un amatierteātra studiju “Pauļinka”, Krievu kultūras centra folkloras ansambļiem “Slavjanka” un “Rusiči”, Poļu kultūras centra tautas deju kolektīvu “Kukulečka”, Ukraiņu biedrības ansambli “Mrija” un Lietuviešu biedrības folkloras ansambli “Rasa”.

Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde savu iespēju robežās atbalsta pilsētas kultūras centru un nacionālo biedrību kolektīvu darbību. Tomēr, lai uzsvērtu Daugavpils daudznacionālās kultūrvides specifiku un bagātību un veicinātu tradicionālo vērtību saglabāšanu un pilnveidošanu, uzsverot latviešu un mazākumtautību kultūru veiksmīgu un harmonisku līdzāspastāvēšanu, tika secināts, ka ir nepieciešams akcentēt tieši tradicionālās kultūras kolektīvu devumu un sniegumu, vienotā veidā apkopojot, sagatavojot un publicējot informāciju Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvaldes mājas lapā, atsevišķā sadaļā.

Projektu realizē Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde, finansiāli atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Papildu informācija:
Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde
Diāna Soldāne
t.: +371 654 76797, +371 28378679
e-pasts: diana.soldane@daugavpils.lv