Šobrīd Daugavpilī

Starptautiskais tautas kultūras festivāls “Baltkrievu gadatirgus Daugavpilī” Kultūras ziņas

434
Starptautiskais tautas kultūras festivāls “Baltkrievu gadatirgus Daugavpilī”

Sestdien, 2022.gada 15.oktobrī, plkst. 14:00 Vienības nama koncertzālē (Rīgas ielā 22A) notiks XII Starptautiskā tautas kultūras festivāla “Baltkrievu gadatirgus Daugavpilī” koncerts, kurā piedalīsies Latvijas un Lietuvas baltkrievu radošie kolektīvi.

  Tradicionāli rudenī svinētais Starptautiskais tautas kultūras festivāls “Baltkrievu gadatirgus Daugavpilī” šogad notiks jau 12. reizi. Baltkrievu kultūras mantojuma un tautas tradīciju saglabāšana un popularizēšana ir svētku pamatā, kas godīgi nopelnījis pozitīvu tēlu un popularitāti gan Latvijā, gan Lietuvā, Igaunijā un Baltkrievijā.

Šogad koncertā piedalīsies Baltkrievu kultūras centra (BKC) radošie kolektīvi: “Kupaļinka”, “Ļanok”, “Spadčina”, “Praļeski”, “Skārbnīca”, “Pauļinka”, kā arī baltkrievu amatieru ansambļi no citām Latvijas un Lietuvas pilsētām. Melodiskas un jautras tautasdziesmas, oriģinālas un uguniskas dejas radīs neaizmirstamu, dzirkstošu svētku atmosfēru.

Vienības nama foajē klātesošos sagaidīs baltkrievu saimnieču dāvanu un gardo rudens velšu izstāde, trikotāžas izstrādājumu izstāde, meistarklases lelles – talismana un atklātnes – vicinankas aplikācijas izgatavošanā, foto zona.

Sirsnīgi aicinām daugavpiliešus un pilsētas viesus uz XII Starptautisko tautas kultūras festivālu “Baltkrievu gadatirgus Daugavpilī”, kurš notiks sestdien, 2022.gada 15.oktobrī, plkst.14.00 Vienības nama koncertzālē (Rīgas ielā, 22A).

Festivāla organizators ir Baltkrievu kultūras centrs.

Pasākuma laikā tiks veikta fotografēšana un filmēšana.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Baltkrievu kultūras centrs