Šobrīd Daugavpilī

Starptautiskais simpozijs «Keramikas laboratorija» noslēdzās ar izstādi Rotko centrā Kultūras ziņas

1856

23. jūlijā Marka Rotko mākslas centrā notika 9. “Keramikas laboratorijas” simpozija svinīgais noslēgums un izstādes atklāšana, kas kļuva par Latvijas un ārvalstu mākslinieku divu nedēļu radošā darba kulmināciju. Šis ir pirmais lielais simpozijs pēc ilga pārtraukuma, jo daudzi šāda formāta pasākumi bija aizliegti Covid-19 dēļ. Tāpēc māla meistaru salidošana notika brīvības un draudzības zīmē.

Kopumā simpozijā piedalījās 15 keramiķi, tostarp 9 ārvalstu mākslinieki, kuri ar prieku izmantoja iespēju radīt un izpausties Latvijas Laikmetīgās keramikas centra sienās, kas arī atrodas Daugavpils cietoksnī (Hospitāļa ielā 8). Tas viss deva iespēju uzdrošināties unikāliem eksperimentiem un neparastiem apdedzināšanas veidiem, kuru rezultāts tagad ir redzams M. Rotko mākslas centrā.

Dažiem ārzemju māksliniekiem dalība "Keramikas laboratorijā" nozīmēja ne tikai pirmo vizīti Daugavpilī, bet arī pirmo Latvijas apmeklēšanu viņu dzīvē. Visi šie iespaidi un gūtā pieredze atspoguļojās arī simpozija darbos.

Lielākā daļa simpozija ietvaros tapušo darbu pēc izstādes  papildinās Rotko centra keramikas kolekciju, tādā veidā bagātinot Latvijā plašāko keramikas krājumu un stiprinot Daugavpilis simbolisko keramikas galvaspilsētas statusu.

Apskatīt "Keramikas laboratorijas" darbus būs iespējams līdz šī gada 22. augustam.

Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības projekta “Pārrobežu lojalitātes programma kultūras un tūrisma veicināšanai” Akronīms “Loyal to Culture and Tourism”, Nr. ENI-LLB-1-021 ietvaros no 2021. gada 9. jūlija līdz 2021. gada 23. jūlijam tiek organizēts starptautiskais keramikas simpozijs.

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.

Šī publikācija ir tapusi ar Eiropas Savienības finansiālo atbalstu. Par šīs publikācijas saturu pilnībā ir atbildīga Daugavpils pilsētas pašvaldība un tas nekādā veidā nevar tikt izmantots, lai atspoguļotu Eiropas Savienības uzskatus.