Šobrīd Daugavpilī

Vienības nams aicina izbaudīt janvāri klasiskās mūzikas skaņās. KONCERTS ATCELTS! Kultūras ziņas

950
Vienības nams aicina izbaudīt janvāri klasiskās mūzikas skaņās. KONCERTS ATCELTS!

Vienības nama 85. jubilejas gadadienas koncertu virkni uzsāksim ar jauno talantu sniegumu, ko sagatavojuši Daugavpils Universitātes Mūzikas un mākslu fakultātes pasniedzēji. Koncertā, kas notiks 26.janvārī plkst. 18.00 Vienības nama koncertzālē,  līdzās pedagogu sastāvam – Latvijas Nacionālās operas solistei Ilonai Bagelei, solistēm Jeļenai Borelei un Natālijai Kotonai – piedalīsies Daugavpils Universitātes Mūzikas un mākslu fakultātes studenti un absolventi: Anastasija Lukašenoka, Tatjana Sevostjanova, Dana Šaripova, Diāna Laizāne, Arturs Lisovs, Ilja Orlovs, Andris Bižāns. Pie klavierēm: Eduards Zariņš un Gļebs Beļajevs.

Programmā: klasiskās ārijas, mūziklu skaņdarbi un solo dziesmas

Vienības nama jubilejas gadā radošais kolektīvs ir ieplānojis klasiskās, džeza un instrumentālās mūzikas koncertu virkni, kas noslēgsies nama 85. dzimšanas dienā – 2022. gada 19. decembrī. Aicinām koncertu apmeklētājus sekot informācijai un baudīt izcilu mūziķu sniegumus.

Vienības nama pamatakmens likts 1936. gada 15. maijā, bet ēka iesvētīta un atklāta 1937. gada 19. decembrī. Namu projektējis arhitekts Verners Vitands. Būves kubatūra sasniedz 78 000 kubikmetrus, tā izvietota Daugavpils centrā.

Šodien Vienības namā aktīvi darbojas kultūras un citu sfēru iestādes: Daugavpils pilsētas pašvaldības iestāde Vienības nams ar lielisku  akustiskās mūzikas koncertzāli, Mazo zāli, Tradīciju māju, profesionālo (orķestris “Daugavpils Sinfonietta”, pūtēju orķestris “Daugava”) un amatiermākslas kolektīvu darbību. Vienības namā radoši darbojas Daugavpils teātris, Latgales Centrālā bibliotēka, kā arī tūrisma, bankas, ēdināšanas pakalpojumu iestādes.

Vienības nama jubilejas gadā durvis ir atvērtas apmeklētājiem!

Biļetes: Vienības nama koncertzāles kasē darba dienās plkst. 16.30 – 18.30, cena 5.00 euro.

Koncerta apmeklētāji:

Vakcinēti / Covid-19 pārslimojuši, uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu. Bērni līdz 12 gadu vecumam bez Covid-19 sertifikāta. Bērni no 12 gadu vecuma, uzrādot derīgu Covid-19 testēšanas sertifikātu, vai laboratorijas izziņu par pēdējo 72 stundu laikā veiktu negatīvu skrīninga testu. Pasākumā jālieto sejas maska.

 

Vienības nama pasākumu laikā notiek filmēšana un fotografēšana.

_______________________

Informācija: www.vienibasnams.lv, tālr. 65427552