Šobrīd Daugavpilī

Simpozijs “Mark Rothko 2022” noslēgsies ar izstādes atklāšanu Kultūras ziņas

583
Simpozijs “Mark Rothko 2022” noslēgsies ar izstādes atklāšanu

Piektdien, 16. septembrī, plkst. 16.00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā notiks Starptautiskā glezniecības simpozija “Mark Rothko 2022” noslēguma izstādes atklāšana un tikšanās ar māksliniekiem.

Jau astoņpadsmito reizi Daugavpils pulcē māksliniekus no visas pasaules, lai kopīgā laiktelpā nodotos radošajam procesam un, iespējams, vismaz nedaudz mainītu apkārtni.

Šis ir desmitais gads, kopš starptautiskais glezniecības simpozijs “Marks Rotko” notiek Daugavpils Marka Rotko mākslas centra telpās, iezīmējot sava veida jubileju.

Mākslinieciskā izpausme, kas guvusi iedvesmu abstraktajā ekspresionismā, ir pielīdzināma vārda brīvībai – šajā medijā izteiktais var patikt vai nepatikt, ap to var raisīties diskusijas un strīdi, bet lielākā vērtība ir iespējai izpausties. Tieši tā vienmēr ir bijusi pamats gan mākslas, gan sabiedrības attīstībai.

Izstādē būs aplūkojamas mākslinieciskās izpausmes desmit autoru izpildījumā. Divas nedēļas mākslinieki dzīvoja, Daugavpils cietokšņa vaļņu ieskauti, savstarpēju diskusiju pārņemti un intensīvas radošās prakses nodarbināti. Tas viss ir rezultējies ārkārtīgi atšķirīgos glezniecības fenomenos un, iespējams, vismaz nedaudz, bet turpinās mainīt apkārtni.

Izstādē skatāmi darbi, kurus radījuši mākslinieki Sidharts Pataks (Indija/Nīderlande), Biļana Milenkoviča (Serbija), Lihi Turjemana (Izraēla), Amits Kalla (Indija), Agata Žihliņska (Polija), Agata Magdalēna Suļikovska (Polija), Andrē Rigati (Brazīlija), Mika Vesalahti (Somija), Aleksejs Naumovs (Latvija), Bence Kala (Ungārija).

“Mark Rothko 2022” simpozija izstāde tiks atklāta kopā ar Marijas Gvardeicevas instalāciju “DRIGVA. IEELPA IZELPA”, kas būs skatāma Rotko centra pagalma mākslas teltī.

“Mark Rothko 2022” simpozija izstāde būs skatāma līdz šī gada 16. oktobrim.