Šobrīd Daugavpilī

SDK “Atbalss” aicina uz tautas deju un mūzikas koncertu – veltījumu horeogrāfam Ivaram Mironovam Kultūras ziņas

462
SDK “Atbalss” aicina uz tautas deju un mūzikas koncertu – veltījumu horeogrāfam Ivaram Mironovam

11. februārī plkst. 16.00 Daugavpils Vienības nama koncertzālē Vienības nama senioru deju kolektīvs “Atbalss” aicina uz tautas deju un mūzikas koncertu “Deju pūru izdejot”, kas veltīts ilggadējam kolektīva vadītājam un horeogrāfam Ivaram Mironovam.

Koncerta apmeklētājus priecēs – Vienības nama senioru deju kolektīvs “Atbalss” (vadītājs Dāvis Greļevskis), Ilūkstes Kultūras un mākslas centra senioru deju kolektīvs “Ozolzīles” (vadītāja Sandra Stašāne), Izvaltas pagasta senioru deju kolektīvs “Šaltupe” (vadītāja Inga Leikuma), Ludzas Kultūras nama senioru deju kolektīvs “Atvasara” (vadītāja Sarmīte Stapule), Daugavpils Vienības nama bērnu deju kolektīvs “Pienupīte” (vadītāja Inese Zuģicka) un Daugavpils Vienības nama folkloras kopa “Svātra” (vadītāja Sarmīte Teivāne).

Koncertā tiks izdejotas Ivara Mironova veidotās horeogrāfijas, latviešu skatuviskās tautas dejas vecmeistaru un jauno horeogrāfu veikumi, kā arī XXVII Vispārējo latviešu dziesmu un XVII Deju svētku Deju lieluzveduma “Mūžīgais dzinējs” un Noslēguma koncerta “Kopā. Augšup” repertuāra dejas. Deju programma tiks papildināta ar tautas mūziku folkloras kopas izpildījumā.

Ivars Mironovs (1950–2021) ir veidojis horeogrāfiju vairāk nekā 40 dejām, kuras dejo gan SDK “Atbalss”, gan citi kolektīvi. Ivara dejās ir jūtams Vidzemes spīts, kas vijās ar Latgales sirsnību un mundrumu. Mironovs ir iemantojis nezūdošu cieņu gan Latvijas tautas deju horeogrāfu, gan Latgales reģiona un Daugavpils kultūras darbinieku vidū, viņa veikumam nav noilguma – tas spilgti ierakstīts pilsētas un novada kultūras vēsturē.

Ieeja koncertā bez maksas.

Koncerta laikā tiek veikta fotografēšana un filmēšana ar mērķi atspoguļot Vienības nama pasākumu norisi plašsaziņas līdzekļos un reprezentācijas materiālos.

Informācija: www.vienibasnams.lv, tālr. 65427552