Šobrīd Daugavpilī

Aicinām ģimenes pieteikties saulgriežu meistarklasēm Kultūras ziņas

195
Aicinām ģimenes pieteikties saulgriežu meistarklasēm

Biedrība “Iniciatīvu un kompetenču atbalsta centrs” gatavojoties vasaras saulgriežu sagaidīšanai organizē meistarklašu ciklu ģimenēm ar bērniem no 5 gadu vecuma. Meistarklases notiks 9., 16. un 21. jūnijā A.Pumpura skvērā, bet lietus gadījumā Vienības nama Tradīciju mājā.

Meistarklases vadīs savas jomas speciālisti. Pirtniece Dzintra Abarone vadīs meistardarbnīcu “Pirts lietas”, kur varēs noskaidrot visu par pirts slotām – kā tās pareizi sasiet, kāda nozīme un efekts ir augiem, kā tos var izmantot. Savukārt instrumentu izgatavošanas meistars Aleksandrs Maijers iemācīs, kā pašiem pagatavot savu niedru stabuli, kad nepieciešams ievākt materiālu tā pagatavošanai, bet meistare Lāsma Šembela ierādīs, kā dažādos veidos ir iespējams nopīt vainagu, kā arī pastāstīs par vainagu nozīmi mūsu senču dzīvē.

Meistarklašu laikā tiks veikta fotografēšana, savukārt 21. jūnijā notiks foto sesija “Ar ģimeni vasaras Saulgriežos…”. Fotosesijā aicinātas piedalīties ģimenes, kuras ir gatavas vizuāli, ar atbilstošu apģērbu atspoguļot vasaras saulgriežu laiku ģimenes lokā. Iegūtās fotogrāfijas tiks ievietotas izstādes veidā Tradīciju mājā un tās logos.

Vietu skaits meistarklasēs un uz fotosesiju ir ierobežots. Pieteikties meistarklasēm un fotosesijai var aizpildot tiešsaistes anketu https://forms.gle/dFcKYGACktmKeRss7. Pieteikšanās meistarklasēm noslēdzas vienu dienu pirms plānotā pasākuma. Pieteikšanās fotosesijai noslēdzas 10.jūnijā.

Meistarklases tiek rīkotas projekta “Ar ģimeni Vasaras Saulgriežos…” ietvaros. Projekta mērķis ir organizēt izzinošu meistarklašu ciklu daudzbērnu ģimenēm, nepilnām ģimenēm un ģimenēm, kurās ir vismaz viens bērns no 5 gadu vecuma, par senču prasmēm, gatavojoties vasaras Saulgriežiem un tos svinot. Meistarklasēs būs iespēja visai ģimenei kopīgi darboties draudzīgā vidē kopā ar citām ģimenēm, iegūt jaunas prasmes un zināšanas, gūt pozitīvas emocijas, kas tālāk arī ar fotogrāfiju palīdzību tiks nodotas plašākai auditorijai.

Projektu “Ar ģimeni Vasaras Saulgriežos…” finansē Sabiedrības Integrācijas fonds, to īsteno biedrība “Iniciatīvu un kompetenču atbalsta centrs” atklāta projektu konkursa nevaldības organizācijām “Ģimenei draudzīgas vides veidošana” ietvaros.

 

Papildu informācija:

Vita VIļevko

Vienības nama Tradīciju māja

T.20613225

E-pasts: tradicijumaja@gmail.com