Šobrīd Daugavpilī

Sākusies pieteikšanās dalībai Daugavpils pilsētas svētkos Kultūras ziņas

995
Sākusies pieteikšanās dalībai Daugavpils pilsētas svētkos

Šogad Latvijas otrai lielākajai pilsētai – Daugavpilij – aprit 748 gadi. Šoreiz pilsētas svētkus svinēsim ar moto "Ar Daugavpili sirdī". Aicinām pilsētas mākslinieciskos kolektīvus un solistus pieteikties dalībai svētku koncertos.

Galvenie Daugavpils pilsētas svētku pasākumi norisināsies no 1. līdz 4. jūnijam. Kā jau ierasts, pilsētas iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīga svētku programma ar dažādu mākslinieku koncertiem, kā arī vietējo kolektīvu un mākslinieku priekšnesumiem. Baudīt neaizmirstamus piedzīvojumus un aizaujošas atrakcijas lielos un mazos svētku apmeklētājus aicinās Ģimenes parks. Ar īpašām garšām lutinās āra kafejnīcas un Svētku tirdziņš Rīgas ielā. Sportisko aktivitāšu cienītāji varēs vērot sportistus darbībā un paši iesaistīties dažādās aktivitātēs.

Pēc Covid-19 pandēmijas pārtraukuma atkal tiks rīkots tradicionālais Svētku gājiens, kas ik reizi pulcē kuplu dalībnieku skaitu, parādot daugavpiliešu vienotību. Arī šogad piedalīties gājienā varēs pašvaldības iestādes, skolas, kultūras iestādes, uzņēmumi, biedrības, radošie kolektīvi un citas organizācijas.

Daugavpils pilsētas svētku programmā īpaša loma būs arī dziesmu un deju svētku tradīcijai, kurai šogad aprit 150 gadu. Šogad XXVII Vispārējos latviešu dziesmu un XVII Deju svētkos piedalīsies gandrīz 600 dalībnieku no Daugavpils - deju kolektīvi, kori, orķestri, mazākumtautību kolektīvi, tautas lietišķās mākslas studijas, koklētāju ansamblis, kuri pilsētas svētku ietvaros vienosies kopīgā krāšņā koncertprogrammā, katrs izpildot daļu no Dziesmu un deju svētku repertuāra.

Mākslinieciskos kolektīvus aicinām pieteikties dalībai svētku koncertos:

Pieteikuma anketa dalībai koncertos Centrā

Pieteikuma anketa dalībai koncertā Forštatē

Savukārt pašvaldības iestādes, skolas, kultūras iestādes, uzņēmumus, biedrības, radošos kolektīvus un citas organizācijas aicinām pieteikties dalībai svētku gājienā - pieteikuma anketa dalībai svētku gājienā

Privātuma paziņojums