Šobrīd Daugavpilī

Online režīmā sākušās Starptautiskā akordeona mūzikas festivāla aktivitātes Kultūras ziņas

803
Online režīmā sākušās Starptautiskā akordeona mūzikas festivāla aktivitātes

Šodien, 28. oktobrī, online  formātā ar Valērija Hodukina XII Starptautisko jauno akordeonistu konkursu "Daugavpils 2021", sākušās XVII Starptautiskā akordeona mūzikas festivāla aktivitātes.

Konkurss norisinās 2 kārtās un tajā piedalās jaunie mūziķi no Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas, Pāvula Jurjāna mūzikas skolas, Augusta Dombrovska mūzikas skolas (Latvija), kā arī no Jana Deila konservatorijas (Čehija). Visas konkursantu video uzstāšanās ir apskatāmas Daugavpils pilsētas pašvaldības Kultūras pārvaldes Youtube kanālā: https://www.youtube.com/playlist?list=PLud0WOxqcbrilP-3pkfqcf87FyU8wV10Y.  Konkursantu sniegumu vērtēs starptautiska žūrija.

Piektdien, 29.oktobrī, plkst. 10:00 online formātā festivāla ietvaros tiek rīkoti tālākizglītības kursi “Jauno akordeonistu - izpildītājmākslinieku audzināšanas pamatjautājumi pasaules akordeona spēles mākslas mūsdienīgo attīstības tendenču aspektā”, kuri sāksies ar konkursa rezultātu paziņošanu. Savukārt apmācību turpinājumā pedagogiem un ikvienam interesentam būs iespēja virtuāli tikties ar  akordeona/ bajāna spēles profesionāļiem no Krievijas, Latvijas, Lietuvas un Ukrainas. Papildu informācija par pieteikšanos atrodama šeit

Ņemot vērā ierobežojumus ārkārtējās situācijas laikā, festivāla programmā tika veiktas zīmīgas izmaiņas. Tatjana Saratova, festivāla un konkursa mākslinieciskā vadītāja atzīmē: “Diemžēl šogad valstī izsludinātās ārkārtas situācijas dēļ mēs atcēlām sākotnēji plānotos festivāla koncertus un veicām izmaiņas pasākumu programmā – gan attiecībā uz aktivitātēm, gan norises laiku un formātu. Mēs ļoti ceram, ka nākošajā festivālā, kas norisināsies pēc diviem gadiem, mums izdosies realizēt visus plānotos pasākumus un akordeons skanēs ne tikai online, bet arī klātienē, Daugavpils koncertzālēs.”

Konkursu rīko Daugavpils pilsētas pašvaldības Kultūras pārvalde, Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskola un Latvijas akordeonistu asociācija. Atbalsta Daugavpils pilsētas pašvaldība.

Festivāla un konkursa buklets.

Papildu informācija:
Viktorija Cirse
Daugavpils pilsētas pašvaldības Kultūras pārvaldes
pasākumu organizatore
tālr. 65423601, 29293520
e-pasts:  viktorija.cirse@daugavpils.lv