Šobrīd Daugavpilī

Rotko centrā vasaras saulgriežu kamermūzikas koncerts Kultūras ziņas

527
Rotko centrā vasaras saulgriežu kamermūzikas koncerts

Trešdien, 21. jūnijā, plkst. 17.30 Daugavpils Marka Rotko mākslas centra koncertzālē vasaras saulgriežu kamermūzikas koncerts “Miglainais rīts”.

“Miglainais rīts” ir aizraujoša latviešu, franču un austrāliešu mūzikas programma vijolei un klavierēm, kurā savus pirmatskaņojumus Latvijā piedzīvos arī vērienīgi Ērika Ešenvalda un Lindas Leimanes jaundarbi, rakstīti vijolniecei Sofijai Kirsanovai. Šī programma radusies Sofijas pētījuma (doktora grāds izpildītājmākslā, Melburnas Universitāte) iedvesmā par latviešu vijoļmūziku 20.gs beigās, kad pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas tā pieteica savu jauno muzikālo balsi.

Melburnā dzīvojošā latviešu vijolniece Sofija Kirsanova ir latviešu komponistu popularizētāja pasaulē, par ko saņēmusi goda atzinību no Latviešu Apvienības Austrālijā un Jaunzēlandē. Sofija bauda starptautisku solistes un pedagoga karjeru – pasniedz Melburnas Universitātes mūzikas konservatorijā un starptautiskās meistrklasēs. Sofija ir Melbourne Strings ansambļa koncertmeistare un mākslinieciskā vadītāja. Sofija ir uzstājusies kā soliste un kamersastāvos Eiropā, Izraēlā un Austrālijas prestižākajās koncertzālēs

Šajā koncertā Sofijai pievienojas spožā Latvijas pianiste Agnese Egliņa, kuras personībā dinamiski apvienojas solistes un kamermūziķes talants. Viņas priekšnesumus raksturo drosmīga temperamenta dzirksts un sievišķīgi smalka iejūtība. Viņa ir vairāku konkursu laureāte un trīskārt saņēmusi Lielo mūzikas balvu.

Pianiste regulāri muzicē un veido koncertprogrammas ar izciliem instrumentālistiem.

Ieeja koncertā bez maksas.

 

 

 

Kontaktinformācija:

Olga Timšāne

olga.timsane@daugavpils.lv

+371 26334308