Šobrīd Daugavpilī

Baltkrievu “Praleski” nodziedāja “Integrācijas ABC-2” Kultūras ziņas

85

Piektdien, 13. martā Daugavpils pilsētas domē notika trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonda projekta “Integrācijas ABC-2” ietvaros Starpkultūru informatīvā diena. Informatīvās dienas laikā notika koncerts, kurā lielisku priekšnesumu sniedza baltkrievu vokālais ansamblis “Praleski”. Projekta “Integrācijas ABC-2” viesi un apmeklētāji varēja baudīt krievu, baltkrievu, lietuviešu, vācu un romu dziesmas un priekšnesumus.

Baltkrievu kultūras centra un kultūrizglītojošās biedrības “Uzdim” vokālais ansamblis “Praleski” izpildīja jautru tautas dziesmu «Мае вочы чорныя». Dziedātājas balti zilos tērpos unisonā ar savām pavasarīgajām balstiņām nodziedāja dziesmu par mīlestību vijoles un akordeona pavadījumā. Ansambļa “Praļeski” vadītāja- Anastasija Mališeva.

Ikviens mākslinieciskais kolektīvs tika pie piemiņas balvām- Latviešu tautas pasaku grāmatām, kas tika izdotas šī projekta ietvaros. Grāmata tika pasniegta Baltkrievu kultūras centra vadītājai Žannai Romanovskai. Baltkrievu kultūras centra telpās ir bibliotēka, kas tiks papildināta ar Latviešu tautas pasaku grāmatu un vārdnīcu krievu valodā.

 

2015. gada 16. martā

 

Informāciju sagatavoja:

Baltkrievu kultūras centrs,

Žanna Romanovska,

Baltkrievu kultūras centra vadītāja,

Tālr. 654 24695, 20374840

cbk@inbox.lv

Daugavpils, Smilšu iela 92,

Kultūras pils, BKC- 3 stāvs, 305.-306. kab.