Šobrīd Daugavpilī

Radošā darbnīca ar vācu dzejnieks Bjernu Kūligku Kultūras ziņas

72

Piektdien, 6.septembrī, plkst. 14:00, DU Reģionālais vācu valodas un Vācijas valsts mācības tālākizglītības centrs aicina literatūras gardēžus uz radošo rakstīšanas darbnīcu Daugavpils Universitātē (Vienības iela 13, 401.kabinets). Darbnīcas goda viesis ir jaunās rakstnieku paaudzes vācu dzejnieks BjernsKūligks(BjörnKuhligk) no Berlīnes, kura darbi jau iekāroja publiku. Daugavpiliešiem par laimi ceļā uz festivālu „Dzejas dienas” Rīgā B.Kūligks iegriezīsies ar savu darbu priekšlasījumu mūsu pilsētā, pateicoties Vācijas vēstniecības atbalstam.

Radošas darbnīcas laikā apmeklētāji ienirs literārajā pasaulē, atceroties iespējams jau aizmirstos lingvistiskās izteiksmes līdzekļus, piem., metafora, alegorija, salīdzinājums. Darba process norisināsies neformālajā gaisotnē darba grupās, kam sekos prezentācijas.Vācu valodas zināšanas nav galvenais, jo pasākumā būs nodrošināta tulkošana.

BjernsKūligksdzimis 1975.gadā Berlīnē. Līdz šim viņš publicēja dzeju un prozu vairākās grāmatās, kā arī daudzas antoloģijās, literāros žurnālos un kalendāros. 1997.gadā viņš uzvarēja 5.starptautiskajā vāciski runājošo rakstnieku darbu konkursā „OpenMike“ noliteratur WERKstatt Berlin. 2007.gadā viņam piešķirta fonda „Stiftung Preu ßische Seehandlung” stipendija, 2008.g. - Berlīnes senāta stipendija. No 2002. līdz 2006. gadam strādājis par redaktoru literatūras avīzē „lauterniemand”. 2006.g.-2009.g.vadījis dzejas meistardarbnīcu „openpoems” literaturWERKstattBerlin ietvaros. Pats Bjorns dzīvo un strādā Berlīne. Viņa pēdējie darbi publicēti dzejas krājumā „Klusums starp nulli un vieninieku” ("Die Stillezwischennullundeins") un divvalodīgajā dzejas krājumā "Ichhabeden Tagzerschnitten / Es sagriezu dienu".

Papildus informācija:
Nataļja Demjaņenko
Daugavpils Universitātes
Reģionālā Vācu valodas un Vācijas valstsmācības tālākizglītības centra vadītājas p.i.
+ 371 26896280
vvtc@du.lv