Šobrīd Daugavpilī

POĻU KULTŪRAS CENTRĀ NORISINĀJĀS RADOŠĀ DARBNĪCA ĢIMENĒM AR BĒRNIEM Kultūras ziņas

850
POĻU KULTŪRAS CENTRĀ NORISINĀJĀS RADOŠĀ DARBNĪCA ĢIMENĒM AR BĒRNIEM

Lieldienas nav iedomājamas bez olu krāsošanas. Katrā ģimenē ir savas tradīcijas, un šogad Poļu kultūras centrs nolēma padalīties ar dažām olu krāsošanas idejām.

7. aprīlī Poļu nama lielajā zālē notikusi radošā darbnīca ģimenēm - "Lieldienu olu krāsošana". Kopumā tajā piedalījās ap 40 dalībniekiem. Bērni kopā ar pieaugušajiem ar lielu prieku ķērās pie darba. Nodarbību laikā viņi izkrāsoja gandrīz 100 olu, uzzīmēja uz tām dažādus ziedus, pūpolzarus, aunu, saulīti, zaķus, ziedus, lapas utt. Bērni labprāt izmantoja spilgtas krāsas: dzelteno, sarkano, zaļo. Olas sanāca ļoti krāšņas un raibas.

Radošā darbnīcā piedalījās arī mātes ar bērniem, kuri no kara šausmām Ukrainā patvērumu atrada Daugavpilī. Viņi ar lielu ieinteresētību klausījās stāstu par poļu Lieldienu tradīcijām, olu krāsošanas un dekorēšanas tehnikām (pisankas, krašankas, skrobankas un citas). Ukraiņu bērni izkrāsoja olas arī savas valsts karoga krāsās.

Radošās darbnīcas dalībnieki saņēma dāvanā savas izkrāsotas olas. Poļu kultūras centrs uzdāvināja arī nekrāsotas olas, kuras bērni ar vecākiem varēs izdekorēt mājās Lieldienu galdam. Pasākuma beigās Poļu kultūras centra direktore Žanna Stankeviča novēlēja visiem priecīgas un jaukas Lieldienas, ka arī izsaka cerību uz mieru Ukrainā un visā pasaulē.

* Projektu finansē Polijas Republikas Ministru padomes priekšsēdētāja kanceleja konkursa "Poļu kopienas un ārzemēs dzīvojošie poļi 2022" ietvaros.

 

Informāciju sagatavoja:

Poļu kultūras centrs