Šobrīd Daugavpilī

Poļu kultūras centrs uzaicināja pirmklasniekus uz Burkānu svētkiem Kultūras ziņas

558
Poļu kultūras centrs uzaicināja pirmklasniekus uz Burkānu svētkiem

4. novembrī J. Pilsudska Daugavpils Valsts poļu ģimnāzijas aktu zālē norisinājās tradicionālie Burkānu svētki. Burkāni ir dārzeņi, kas ir ļoti bagāti ar vitamīniem.  Tie ir nepieciešami labai veselībai. Lai mudinātu bērnus ēst vairāk dārzeņu, Daugavpils Poļu kultūras centrs ik gadu organizē jautro pasākumu pirmklasniekiem.
Šajā dienā ciemos pie bērniem atnāca īpašie viesi – Dārzniece, Lietus, Putnubiedēklis, Putniņš un daiļā pani Marhevka. Bērni uzzināja daudz jauna un interesanta par veselīgu uzturu un burkāniem. Izrādījās, ka burkānu ziedi ļoti patīk bitēm, ka no burkāniem var pagatavot ievārījumu un pīragu, ka burkāni visticamāk atceļoja pie mums no Persijas.
Bērni ar prieku piedalījās spēlēs un konkursos burkānu stilā - meta burkānus maisos, meklēja dārzeņus, dejoja utt. Uz atvadām visi dalībnieki tika cienāti ar veselīgu un vitamīniem bagātu sulu.
* Projektu finansē Polijas Republikas Ministru padomes priekšsēdētāja kanceleja konkursa "Poļu kopienas un ārzemēs dzīvojošie poļi 2022" ietvaros.