Šobrīd Daugavpilī

Poļu kultūras centrs aicina uz Zenona Balcera plakātu izstādi "Daudzslāņainība" Kultūras ziņas

463
Poļu kultūras centrs aicina uz Zenona Balcera plakātu izstādi

9. martā Poļu kultūras centrā notika mākslinieka no Varšavas Zenona Balcera plakātu izstādes "Daudzslāņainība" atklāšana. Izstādes darbi ir tapuši dažādos laikos un parāda, ka krāsu un formu spēles ir ļoti daudzveidīgas.
Varšavas mākslinieka darbu izstādes atklāšana Daugavpilī bija iespējama, pateicoties Lietišķās informātikas un vadības augstskolas sadarbībai ar Daugavpils Poļu kultūras centru, ko ierosināja priekšlaicīgi mūžībā aizgājušais augstskolas rektora vietnieks starptautiskās sadarbības jautājumos Jaroslavs Tondera. Par viņa nāvi kļuva zināms 9. martā, izstādes atklāšanas dienā. Viņa piemiņu Poļu namā godināja ar klusuma brīdi.
Zenons Balcers ir pazīstams poļu grafiķis. Absolvējis Krakovas mākslas akadēmijas grafikas fakultāti (Polija). Doktora grādu ieguvis Mākslas akadēmijas grafikas un mediju mākslas fakultātē Vroclavā. Grafiķa darbi apbur mākslas cienītājus dažādās izstādēs. Viņa plakāti tika prezentēti izstādēs Polijā, Kanādā, Norvēģijā, Vācijā, Čehijā, Rumunijā, Bulgārijā un Latvijā.
Zenona Balcera plakātu izstādi var apskatīt Poļu kultūras centrā (Varšavas iela 30) līdz 2023. gada 24. martam.

Poļu kultūras centrs