Šobrīd Daugavpilī

Poļu kultūras centrs aicina uz biblioteku Kultūras ziņas

209
Poļu kultūras centrs aicina uz biblioteku

Cilvēki saka: „Laiks ir nauda”, bet es jums saku: „Laiks ir mīlestība." /Polijas primass kardināls Stefans Višiņskis/ Višiņskis tika saukts par Tūkstošgades primasu. Viņš bija ne tikai izcils garīgais vadītājs, bet arī nospēlēja svarīgu lomu sabiedrības pārmaiņu procesā. Poļu kultūras centrs aicina uzzināt vairāk par šo neparastu cilvēku.

S. Višiņskis izrādījis pretestību kā nacistu, tā komunistu režīmiem. Komunistu varas gados viņš aizstāvēja katoļu baznīcu. Laikā, kad Polijā valdīja PSRS marionešu valdība, no 1953. līdz 1956.gadam viņš pavadīja cietumā.

Kardināls Stefans Višinskis ir dzimis 1901. gada 3. augustā kā otrais dēls zemnieku ģimenē, bet mūžībā aizgāja 1981.gadā kā Tūkstošgades primass. 2021. gada 12. septembrī Varšavā notika Polijas primasa, kardināla Stefana Višinska beatifikācijas svinības.

 Poļu nama bibliotekā (Varšavas iela 30) ir pieejamas grāmatas par kard. S. Višiņski, viņa dzīvi un lomu, kā arī viņa raksti un piezīmes, kas tika uzrakstīti ieslodzījuma periodā. Bibliotēka strādā Bibliotēka strādā no pirmdienas līdz ceturtdienai no plkst. 10.00 līdz 13.00.