Šobrīd Daugavpilī

Poļu kultūras centrs aicina bērnus kopīgi veidot “Sv.Mikolaja īsto stāstu” Kultūras ziņas

1056
Poļu kultūras centrs aicina bērnus kopīgi veidot “Sv.Mikolaja īsto stāstu”

Ielūdzam bērnudārzu audzēkņus un 1.-2. klašu skolēnus piedalīties izstādes "Sv. Mikolaja īstais stāsts" veidošanā. Sv. Mikolajs ir tieši tas labsirdīgais vecītis ar sirmu bārdu, kurš nes poļu bērniem saldumus Mikolajku svētkos (6. decembris) un dāvanas uz Ziemassvētkiem. Mēs viņu iedomājamies sarkanā mētelī un cepurē, ar sirmu bārdu un dāvanu maisu. 
Vai jūs kādreiz bijāt domājuši, kā Sv. Mikolajs ģērbjas pārējā laikā? Ar ko viņš nodarbojas parastajās dienās, kad nav svētku? Kāda ir viņa mājiņa? Kur guļ labsirdīgais burvis? Kur viņš mazgājas? Vai kas viņam labāk garšo pusdienās? Kā viņš gatavojas Ziemassvētkiem? Kā viņš uzzin, kādu dāvanu vēlas katrs bērns? Kādā veidā Sv. Mikolajs tiek bērnu mājās? Caur kamīna skursteni? Bet ja tas ir dzīvoklis un tur nav ne kamīna, ne skursteņa? Kā svētkiem gatavojas Sv. Mikolaja brieži? Vai viņiem ir mazi briežu mazuļi?
Ieslēdz savu iztēli! Iedomājies kā varētu izskatīties Sv. Mikolaja parastās dienas un uzzīmē to uz papīra. Kopā mēs spēsim izveidot patiesu stāstu par Ziemassvētku burvi! Katrs zīmējums kļūs par svētku izstādes daļu Poļu Kultūras centra galerijā. Apmeklēt izstādi varēs no 16. decembra.
Darbi var būt uzzīmētī dažādā tehnikā A4 formāta lapā. Zīmējumu ir jāparaksta otrā pusē, uzraksot darba autora vārdu un uzvārdu, kā arī zīmējuma nosaukumu. Gatavu darbu ir jāatnes uz Daugavpils Poļu Kultūras centru (Varšavas iela 30) līdz 2021. gada 13. decembrim. Jautājumu gadījumā var zvanīt uz šo numuru: 28836696 (Zlata).

 

Poļu kultūras centrs