Šobrīd Daugavpilī

Poļu kultūras centrā Starptautisko teātra dienu nosvinēja ar bērnu teātra grupas „Smaidīgā varavīksne” pirmizrādi Kultūras ziņas

471
Poļu kultūras centrā Starptautisko teātra dienu nosvinēja ar bērnu teātra grupas „Smaidīgā varavīksne” pirmizrādi

Atzīmējot Starptautisko teātra dienu, Poļu kultūras centra bērnu teātra grupa „Smaidīgā varavīksne” kā katru gadu marta beigās piedāvāja skatītājiem jaunu izrādi. 28. martā Poļu namā notika latviešu tautas pasakas "Labs ar labu atdarās" pirmizrāde. Skatītājiem bija iespēja novērtēt jauno aktieru talantus un aizdomāties par to, cik svarīgi ir palīdzēt viens otram.
“Šī latviešu tautas pasaka māca par to, kā mēs sarunājamies viens ar otru, kā, esot labam pat pret svešiniekiem, mēs varam veidot labāku pasauli sev apkārt. Tieši šīs pasakas izvēlē arī bija svarīgi tas, ka mēs šajā kopības sajūtā ietveram dabu, dzīvniekus, kas mums ir apkārt, jo bez tiem pasaule nebūtu tik vienreizēja. Ir dažreiz tik viegli paiet garām, nepasniegt palīdzīgu roku, kad pašam ir kaut kur jāsteidzas. Taču Mazais Pēteris atkal un atkal atgādina savam saimniekam, ka dažreiz ir svarīgi vienkārši apstāties un palīdzēt. Un dažreiz šī nesavtīgā palīdzība spēj atgriezties atpakaļ pie devēja. Kopā mēģināsim atgādināt sev pašiem un citiem, cik svarīgi ir sniegt palīdzīgu roku, bieži vien neprasot neko atpakaļ”- skaidro teātra grupas režisore Agnese Laicāne.
Izrādē "Labs ar labu atdarās" piedalījās teātra grupas "Smaidīgā varavīksne" visjaunākie aktieri - pirmo un otro klašu skolēni. Dažiem no viņiem tā bija pirmā uzstāšanās uz skatuves, tomēr ar savām lomām bērni lieliski tikuši galā. Mēs viņiem novēlam nepārstāt attīstīties un nekad nezaudēt vēlmi radīt labāku pasauli!
*Poļu kultūras centrs izsaka lielu pateicību Polijas Republikas Ministru padomes priekšsēdētāja kancelejai par pasākuma atbalstu konkursa "Poļu kopienas un ārzemēs dzīvojošie poļi 2023" ietvaros.
 

Poļu kultūras centrs