Šobrīd Daugavpilī

Poļu kultūras centrā aizvadīta teātra grupas "Smaidīgā varavīksne" izrāde "Runcis zābakos" Kultūras ziņas

663
Poļu kultūras centrā aizvadīta teātra grupas

Starptautiskās teātra dienas ietvaros Poļu kultūras centrā (PKC) notikusi teātra grupas "Smaidīgā varavīksne" izrāde "Runcis zabakos". Tā ir pasaka par viltīgo Runci zābaciņos, kurš palīdzēja savam saimniekam iegūt gan mantu, gan princesi par sievu.

Stāstu pēc Jana Bžehvas pasakas motīviem radījuši bērni no PKC teātra grupas kopā ar režisori Milenu Savkinu. Jaunie aktieri veiksmīgi tika galā ar savām lomām.

Skatītājiem beidzot bija iespēja noskatīties izrādi klātienē. Teātra grupa "Smaidīgā varavīksne" bija sagatavojusi izrādi "Runcis zābakos" jau gadu atpakaļ, bet Covid-19 pandēmijas dēļ varēja to parādīt skatītājiem tikai izmainītā versijā Poļu kultūras centra Facebook lapā. Tā joprojām ir pieejama skatītājiem.

  1. martā izrādes laikā klātienē skatītāji varēja izbaudīt gan jauno aktieru spēli, gan aktieru kostīmus, gan skatuves dekorācijas. Izrāde ļāva mazajiem skatītājiem atpūsties, pasmieties un izbaudīt spilgtās emocijas!

*Daugavpils Poļu kultūras centrs izsaka lielu pateicību Polijas Republikas Ministru padomes priekšsēdētāja kancelejai par pasākuma atbalstu konkursa "Poļu kopienas un ārzemēs dzīvojošie poļi 2022" ietvaros.