Šobrīd Daugavpilī

Poļu kultūras centrā izskanēja Māmiņas dienai veltīts koncerts Kultūras ziņas

391
Poļu kultūras centrā izskanēja Māmiņas dienai veltīts koncerts

24. maijā Daugavpils Poļu kultūras centrā (PKC) izskanēja Māmiņas dienai veltīts koncerts “Tev, Māmiņ...”. Tajā uzstājās PKC vokālā ansambļa "Daugavas krāsas" vadītājs Stanislavs Jakovenko un profesionālā pūtēju orķestra "Daugava" mūziķi.

Mātes diena -  starptautiski svētki par godu māmiņām. Latvijā tos svin otrajā maija svētdienā. Polijā šo skaisto dienu svin 26. maijā. Sakarā ar to Poļu kultūras centrs ik gadu organizē Mātes dienai veltītu koncertu, lai iepriecinātu māmiņas ar jaukām dziesmām.

Pēc divu gadu pārtraukuma koncerts norisinājās klātienē. Koncerta laikā tika nodziedātas vairākas dziesmas poļu valodā: "Aizvedīšu tevi uz balli", "Vissvarīgākais ir tavs smaids", “Tikai tu”, “Atceros tevi no tiem laikiem” un citas. Labi zināmās Kšištofa Kravčika, Zbigņeva Vodecka un Severīna Krajevska dziesmas mūziķu izpildījumā skanēja viegli un svaigi.

Poļu kultūras centrs sirsnīgi sveic visas māmiņas Mātes dienā! Vēlam stipru veselību, dzīvesprieku un sirsnīgu, mīlestības pilnu šo dienu!

Pasākuma organizatori izsaka pateicību arī fondam “Pomoc Polakom na Wschodzie” par atbalstu.

* Projektu finansē Polijas Republikas Ministru padomes priekšsēdētāja kanceleja konkursa "Poļu kopienas un ārzemēs dzīvojošie poļi 2022" ietvaros.