Šobrīd Daugavpilī

Poļu kultūras centrā izskanēja dzejoļi par burvjiem un fejām Kultūras ziņas

554
Poļu kultūras centrā izskanēja dzejoļi par burvjiem un fejām

24. novembra pēcpusdiena Poļu namā aizritēja jautri un radoši. Šajā dienā J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas 1.-3. klašu skolēni demonstrēja savas prasmes dzejoļu skaitīšanā. Konkursu "Nekavē stundas Brīnumzemē!" organizēja Daugavpils Poļu kultūras centrs, lai veicinātu jaunāko klašu skolēnu radošo spēju attīstību un popularizētu bērnu literatūru un lasīšanu. 
Konkursā piedalījās dažāda vecuma bērni, tāpēc visi dalībnieki tika sadalīti divās grupās. Katrs centās no sirds. Klātesošie noklausījās dzejoļus par burvjiem un raganām, melno kaķi, pūķi, fejām un citiem pasaku tēliem.
Konkursa laikā bērnus sagaidīja arī pārsteigums - burvju mākslinieks! Teātra grupas "Smaidīgā varavīksne" dalībnieks Ēriks Teležnikovs parādīja, ka spēj izgaist, uzburt kaut ko burvīgu, pārvērst ūdeni ledū. Bērni bija sajusmā no burvja Erika trikiem!
Dalībnieku priekšnesumus konkursa laikā vērtēja žūrijas komisija: Daugavpils universitātes pārstāve, Kultūras pētījumu centra vadošā pētniece Alīna Romanovska, J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas poļu valodas un literatūras skolotāja no Polijas Marija Musjal un Daugavpils poļu pirmsskolas izglītības iestādes poļu valodas skolotāja, bērnu žurnāla "Jautrā iela" autore Olga Šeršņova.
Konkursa rezultāti ir sekojoši:
I. grupa (1.-2. klašu skolēni):
I. vieta – Evija Razguļjajeva
II. vieta – Artjoms Sigajevs
III. vieta – Timurs Sigajevs, Oksana Portnaja
II. grupa (3. klašu skolēni):
I. vieta – Melisa Lavrinoviča, Maryna Rybachenko
II. vieta – Dominiks Dimitrijevs, Agata Golovane
III. vieta – Viktorija Konina Zeļenko
Visi konkursa dalībnieki saņēma diplomus un saldumus. Uzvarētājiem tika pasniegtas balvas. Konkursa organizatori izsaka lielu pateicību visiem dalībniekiem par radošu pieeju konkursam un lielisko noskaņojumu, kā arī pedagogiem, kuri sagatavoja bērnus konkursam un žūrijas locekļiem par viņu darbu.
* Projektu līdzfinansē Polijas Republikas Ministru padomes priekšsēdētāja kanceleja konkursa "Poļu kopienas un ārzemēs dzīvojošie poļi 2022" ietvaros.
Poļu kultūras centrā izskanēja dzejoļi par burvjiem un fejām!