Šobrīd Daugavpilī

Poļu kultūras centrā bērni svinēja Pasaules sniegavīra dienu Kultūras ziņas

396
Poļu kultūras centrā bērni svinēja Pasaules sniegavīra dienu

Aizvadītajā nedēļā, 18. janvārī, Poļu kultūras centra bērnu klubiņš "Poļu namiņš" svinēja Pasaules sniegavīra dienu. Neskatoties uz ziemai netipiskajiem laikapstākļiem un sniega trūkumu, bērni veidoja savus sniegavīrus.

Katru gadu 18. janvārī tiek atzīmēta Pasaules sniegavīra diena. Tajā parasti notiek dažādas ziemas sporta aktivitātes, kā arī tiek veidoti sniegavīri. Izrādās, ka 18. datums nav nejauši izvēlēts Pasaules sniega dienas svinēšanā, jo cipari 1 un 8 ir atgādina sniegavīru un skotu, kas parasti tiek attēlota tam blakus.

Arī Daugavpils Poļu kultūras centra bērnu kluba “Poļu namiņš” dalībnieki svinēja Pasaules sniega dienu. Bērniem bija iespēja noskatīties aizraujošu multfilmu un veidot savu sniegavīru. Tā kā laikapstākļi Daugavpili ar sniegu nelutināja, sniegavīru veidošanā tika izmantoti saldumi. Sniegu aizstāja baltā zefīru masa, sniegavīru rokas tapa no saldajiem salmiņiem, deguni - no želejas konfektēm, bet pogas no cukura dekoriem. Acis un sniegavīru smaidošās sejas bērni zīmēja ar šokolādes krēmu.

Šogad, svinot Pasaules sniega dienu, Poļu kultūras centrā valdīja radošas un saldas noskaņas.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas pašvaldības iestāde

“Poļu kultūras centrs”