Šobrīd Daugavpilī

Poļu kultūras centrā atklāta Žannas Orlovas izstāde Kultūras ziņas

386
Poļu kultūras centrā atklāta Žannas Orlovas izstāde

9. martā Poļu kultūras centrā tika atklāta daugavpilietes Žannas Orlovas gleznu personālizstāde "Pilsētas ainavas". Mākslinieces darbi ir krāšņi un izraisa plašo emociju gammu un prieku.

Žanna Orlova dzimusi 1972. gadā Daugavpilī. Jau bērnībā viņa vēlējās kļūt par mākslinieci, bet saistīja dzīvi ar citu profesiju. 2019.gadā Žanna, kā dzimšanas dienas dāvanu, saņēma eļļas krāsas un audeklu. Māksliniece ienira burvīgajā radošuma pasaulē un uzdrošinājās noticēt savām spējām. Jau 2020. gadā tika atklāta Žannas Orlovas pirmā personālizstāde Medumu pagasta pārvaldes telpā.

Radošie darbi, kuros ir attēlotas dabas ainavas un Daugavpils pilsētas skaistākās vietas, atklāj amatiermākslinieces izjūtas un apkārtējās pasaules uztveri. “Daugavpils ir pilsēta, kurā esmu dzimusi un augusi. Katru dienu, pastaigājoties pa ielām, kas man pazīstamas kopš bērnības, es no rīta un vakarā vēroju krāsu un gaismas spēli. Daba un cilvēka radītā pasaule savstarpēji mijiedarbojoties, var radīt krāsu patieso burvību. Katram kokam un katrai ēkai ir savs stāsts. Katrs saullēkts un saulriets, ko tu šodien redzi, nekad vairs neatkārtosies. Tāpēc dažkārt pietiek tikai paskatīties pa logu, lai gribētos paņemt audeklu un sākt strādāt. Ne vienmēr ir kaut kur jābrauc, lai gūtu pozitīvas emocijas. Tās var smelties no tā, kas ir jums apkārt”, uzsver māksliniece.

Žannas Orlovas gleznu izstāde "Pilsētas ainavas" skatāma Poļu kultūras centrā (Varšavas iela 30) līdz 3. aprīlim.

* Projektu līdzfinansē Polijas Republikas Ministru padomes priekšsēdētāja kanceleja konkursa "Poļu kopienas un ārzemēs dzīvojošie poļi 2023" ietvaros.

 

Poļu kultūras centrs