Šobrīd Daugavpilī

Poļu kultūras centrā atklāta Alinas Petkunes un Rimmas Iļjinas gleznu izstāde Kultūras ziņas

862
Poļu kultūras centrā atklāta Alinas Petkunes un Rimmas Iļjinas gleznu izstāde

Ceturtdien, 12. maijā, Daugavpils Poļu kultūras centra galerijā notika Alinas Petkunes un Rimmas Iļjinas izstādes "Gleznas, kas rodas pašas no sevis" atklāšana. Tā ir pēdēja pirms vasaras pārtraukuma vernisāža. Jauna radošā sezona tiks atklāta tikai septembrī.

Mākslinieces Alina Petkune un Rimma Iļjina ir sagatavojušas ekspozīciju "Gleznas, kas rodas pašas no sevis". Izstādē eksponētie darbi ir ļoti dažādi. Te ir gan mēness ainavas, gan neparasti mēness iemītnieki, gan gleznu sērija par dažādu sugu suņiem un citiem dzīvniekiem.

Alina Petkune ir dzimusi un augusi Daugavpilī. Profesionālā izglītība vides mākslinieka specialitātē iegūta Daugavpils mākslas koledžā “Saules skola”. Studijas turpinājusi Daugavpils Universitātē, kur pēc iegūtā bakalaura grāda dizaina specialitātē absolvētas arī maģistra programmas mākslā un pedagoģijā. Papildu kursos Krievijā un Ukrainā pilnveidojusi prasmes trikotāžas un modes dizainā. Kopš 1999. gada A. Petkune ir Daugavpils reģiona mākslinieku asociācijas biedre. Mākslinieces darbi eksponēti vairāk nekā divdesmit personālizstādēs un teju simts grupu izstādēs, kā arī vairākos starptautiskos plenēros. Mākslinieces darbi atrodami privātkolekcijās Austrumeiropā un Rietumeiropā.

Rimma Iļjina dzimusi 1952.gada 12.februārī Pērnavā (Igaunijā). 1986.gadā neklātienē absolvēja Maskavas Tautas mākslas universitāti. Kopš 1977.gada dzīvo un strādā Daugavpilī, ir Daugavpils reģiona mākslinieku asociācijas biedre. Mākslinieces darbi atrodami privātkolekcijās Latvijā, Igaunijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Krievijā. R. Iļjina ir vairāku starptautisko izstāžu-konkursu dalībniece un godalgoto vietu ieguvēja.

Alinas Petkunes un Rimmas Iļjinas izstāde "Gleznas, kas rodas pašas no sevis" ir apskatāma Poļu kultūras centrā (Varšavas iela 30) līdz pat 9. jūnijam darba dienās.

* Projektu finansē Polijas Republikas Ministru padomes priekšsēdētāja kanceleja konkursa "Poļu kopienas un ārzemēs dzīvojošie poļi 2022" ietvaros.