Šobrīd Daugavpilī

Poļu ģimnāzija un Poļu kultūras centrs aicina uz tikšanos ar poļu filmām Kultūras ziņas

400
Poļu ģimnāzija un Poļu kultūras centrs aicina uz tikšanos ar poļu filmām

J.Pilsudska valsts Poļu ģimnāzija un Daugavpils Poļu kultūras centrs aicina ikvienu interesentu uz tikšanos ar poļu spēlfilmām un dokumentālajām filmām. Organizatori saviem skatītājiem piedāvās noskatīties divas filmas poļu valodā ar subtitriem latviešu valodā.


Filma "Jack Strong" ir sensacionāla filma par vienu no pasaules aizraujošākajiem spiegošanas stāstiem. Šis ir patiess stāsts par pulkvedi Rišardu Kukliņski - cilvēku, kurš iestrēdzis sistēmas vidū, sadarbojas ar CIP un kļūst par galveno aktieri aukstā kara laikā.

Filma "Šopēna stāsts - stāsta Ians Gillans no Deep Purple". Dokumentālā filma stāsta par Frīderika Šopēna mākslinieciskās personības veidošanu viņa pirmajos 20 jaunības gados, kas tika pavadītas Polijā. Grupas Deep Purple līderis pavada skatītāju pa komponista dzimteni, parādot, kas ietekmēja viena no izcilākajiem māksliniekiem mūzikas vēsturē. Filma parāda, kā vietējas kultūras pazīmes kļūsr par visa kontinenta kopējo mantojumu.

Kino vakars notiks 16. septembrī Daugapils poļu ģimnāzijā (Marijas iela 1E) plkst. 17.00. Ieeja bezmaksas.

* Pasākumu varēs apmeklēt tikai vakcinētas vai Covid-19 pārslimojušas personas ar derīgu digitālo sertifikātu.
Uz pasākumu jānāk laicīgi, ar izprintētu vai savā telefonā lejupielādētu QR- kodu un personu apliecinošu dokumentu (pase vai ID karte).