Šobrīd Daugavpilī

„Paradīze” atgriežas uz Daugavpils teātra skatuves Kultūras ziņas

730
„Paradīze” atgriežas uz Daugavpils teātra skatuves

27. oktobrī uz Daugavpils teātra skatuves atkal būs baudāma izrāde „Paradīze”, kura tapa pēc mūzikla „Dāmu paradīze” motīviem un kurā kopā ar teātra trupu piedalās soliste Ilona Bagele un aktieris Rihards Lepers, turklāt ir iecerēts, ka pie klavierēm būs arī pats Maestro.

„Paradīze” ir unikāls iestudējums, kurš tapa šovasar par godu desmitgadei kopš mūzikla „Dāmu paradīze” pirmizrādes Daugavpils teātrī un kuru režisors Oļegs Šapošņikovs veidoja kā muzikālu ceļojumu ar šo mūziklu saistītās vēstures liecībās. Šo desmit gadu laikā muzikāli dramatiskās izrādes ir kļuvušas par neatņemamu teātra repertuāra sastāvdaļu un vienām no iecienītākajām skatītāju vidū. Muzikālā kompozīcija „Paradīze” ir artava šim teātra attīstības sākumpunktam un visiem, kas ar to saistīti.

Iestudējuma „Paradīze” pamatā ir Emīla Zolā 1883. gadā radītais mīlas stāsts par vienkāršu meiteni no provinces, kura iekaro tā laika Parīzes lielākā veikala īpašnieka sirdi, sižetu papildina pārdomas par romānā iekodētajiem vēstījumiem un ar mūzikla tapšanu saistītiem notikumiem. Taču galvenā loma šajā iestudējumā ir atvēlēta Raimonda Paula radītajai mūzikai.

Izrādes „Paradīze” muzikālo pavadījumu veido komponista skaņdarbi no mūzikla „Dāmu paradīze”, kurš pirmo reizi tika iestudēts 2001. gadā Liepājas teātrī (latviešu valodā), un tad 2012. gadā, pateicoties Maestro iniciatīvai, - arī Daugavpils teātrī (krievu valodā), kļūstot par teātra repertuāra pērli piecu gadu garumā. Tagad Mārča Auziņa aranžējumā Raimonda Paula sacerētās muzikālās kompozīcijas guvušas jaunu skanējumu, kuras iestudējumā „Paradīze” kopā ar Maestro izpilda instrumentālā grupa. Iestudējumā skan dziesmas abās valodās, tādā veidā godinot abus vienīgos šī mūzikla iestudējumus Latvijā. Muzikālo kompozīciju papildina Irinas Bogerukas horeogrāfija teātra dejotāju trupas izpildījumā.

Daugavpils teātra izrāde „Paradīze” notiks 27. oktobrī plkst.18.30.

Biļetes - „Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv.

 

Informāciju sagatavoja:

Janīna Ivanova

VSIA „Daugavpils teātris” sabiedrisko attiecību vadītāja

Mob. tālr. nr. 28445647

E-pasts: pr@daugavpilsteatris.lv

www.daugavpilsteatris.lv