Šobrīd Daugavpilī

Oktobra mākslas izstādes Latgales Centrālās bibliotēkas filiālēs Kultūras ziņas

474
Oktobra mākslas izstādes Latgales Centrālās bibliotēkas filiālēs

Oktobrī Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) filiāles pilsētas iedzīvotājus un viesus aicina apskatīt dažādu mākslas darbu izstādes.

LCB filiālē Piekrastes bibliotēkā (Aveņu ielā 40) skatāmas trīs izstādes:

  • No 18. oktobra līdz 30. novembrim skatāma Daugavpils Dienas aprūpes centra apmeklētāju radošo darbu izstāde “Jūra iedvesmo”.
  • No 18. oktobra līdz 30. novembrim skatāma amatiermākslinieka Borisa Borisova gleznu izstādeSkaistums dzīvo visur”.
  • No 1. septembra līdz 15. oktobrim joprojām skatāma amatiermākslinieces Jefrosinijas Leles gleznu izstāde “Mana gaišā pasaule”. Apmeklētājiem tiek piedāvātas eļļas tehnikā gleznotas dabas un jūras ainavas.

No 6. septembra līdz 27. oktobrim LCB filiālē Jaunbūves bibliotēkā (18. novembra ielā 161, 2. stāvā) joprojām skatāma Daugavpils mākslinieces Ingas Vasiļjevas studijas dalībnieku gleznu izstāde ”Domu un jūtu mozaīka“, kurā eksponēti pēdējā gada laikā tapušie darbi pasteļglezniecības tehnikā.

No 1. septembra līdz 29. oktobrim LCB filiālē Gaismas bibliotēkā (Gaismas ielā 9) vēl pieejama Annas Zībergas krustdūriena tehnikā izšūto gleznu izstāde “Gadalaiki”. Smalkajos krustdūriena darbos ir atainoti trīs gadalaiki – ziema, pavasaris un vasara.

No 6. septembra līdz 31. oktobrim LCB filiālē Ceriņu bibliotēkā (Lauska ielā 16) joprojām apskatāma fotoizstāde ”Rainis un fotogrāfija“. Šī izstāde tapusi projekta “Rainis un fotogrāfija” ietvaros, ko īstenoja biedrība Tautas fotostudija “Ezerzeme – F” sadarbībā ar Raiņa māju Berķenelē 2020. gadā. Projekta autore Ilze Onzule. Tajā piedalījās fotogrāfi no visas Latvijas. Izstāde ir neparasta ar to, ka fotogrāfi dod iespēju paskatīties uz Raiņa dzeju no cita skatupunkta.

Aicinām baudīt rudeni un mākslu Daugavpils bibliotēkās!

Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālās bibliotēkas
sabiedrisko attiecību speciāliste
Dace Ivanova
654 76345
dace.ivanova@lcb.lv
www.facebook.com/lcb.lv